Lliurament dels distintius Punts d'Informació Turística de l'Alt Penedès

Els Punts complementen les oficines de turisme i tenen el propòsit d’aconseguir un alt nivell de satisfacció en atenció turística

Dijous 15 desembre ha tingut lloc a la Casa de la Festa Major de Vilafranca l'acte de lliurament dels distintius Punts d'Informació Turística. 

L'acte comptava amb la presència del president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Ramon Riera que destacava que "cada cop més empreses, no només del sector pròpiament turístic, sinó de tota mena, reconeixen el turisme com un actiu i s’impliquen per conèixer en profunditat quina oferta turística hi ha al territori. D’aquesta manera, aportar informació sobre què poden fer els visitants i oferir una bona acollida és un valor afegit com a establiment i com a territori ".

Aquest any, les empreses adherides al programa de Punts d'Informació Turística, han participat en jornades de formació, on han tractat temes tant diversos com treballar l’storytelling, editar fotografies, saber treballar vídeos per les xarxes socials, com treballar amb Whatsapp Business o com connectar emocionalment amb el seu visitant, que ajuden als establiments a millorar en l'àmbit de la comunicació.

Visita a la Torre de Moja

D’altra banda, gràcies a la sortida anual per conèixer de primera mà llocs d’interès o noves iniciatives, els informadors han tingut l'oportunitat de visitar alguns elaboradors artesans del Penedès i visitar espais com ara el Monestir de Sant Sebastià dels Gorgs i la Torre de Moja, que s’acaba d’obrir al públic.

L'objectiu principal d'aquest programa és que les persones que estan de cara al públic, ja siguin una botiga, un celler o una biblioteca, puguin informar de tot el que es pot fer i visitar al Penedès, complementar les oficines de turisme i ser bon ambaixador, i així aconseguir un alt nivell de satisfacció pel que fa a atenció turística.

Al llarg d'aquest any 2022 s'ha treballat amb 60 empreses que formen part d'aquest programa Punts d'Informació Turística, impulsat des de l'Oficina Tècnica de Turisme, de Gerència de la Diputació de Barcelona i coordinat des del Consorci de Promoció Turística del Penedès.

En l'acte de dijous passat s'han distingit i fet entrega del distintiu a 14 noves empreses i entitats noves que s'han incorporat al programa. Les tipologies d'empreses que fins ara ha tingut el programa de punts d'informació turística han sigut espais museístics, cellers, allotjaments i restaurants. Enguany destaquem incorporacions com òptiques, botigues de fotografia, llibreria i les oficines de turisme.

Des de Diputació de Barcelona, es cerca dotar a la província del màxim nombre de punts d'informació turística (sigui a través d'equipaments públics o establiments privats) que puguin complementar els Serveis d'Informació, difusió i atenció Turística. Oferint al turista o visitant la possibilitat de ser informat sobre l'oferta turística existent, alhora que pugui rebre assistència i suport en l'organització de la seva estada.

Punts d'Informació Turística és un programa gratuït i voluntari i la seva implementació al Penedès es fa a través de cicles formatius.

Les empreses que treballen dins d'aquest programa avançant cap a l'excel·lència turística, reben les eines per suggerir, incentivar i propiciar, com a servei afegit al turista, la continuïtat de la bona experiència turística obtinguda en el mateix servei a través de la recomanació d'altres productes i serveis del territori que s'ajustin al client i a la mateixa oferta. 

Un punt fort del programa i valorat positivament per les empreses que hi participen és la cohesió entre empreses i agents turístics del territori, que es recomanen entre sí.

Si alguna empresa o entitat vol sumar-se a aquest projecte ho pot fer gratuïtament i només cal contactar amb el Consorci de promoció turística del Penedès.