Festes de Sant Raimon

Després d’una aturada forçosa de dues edicions a causa de la pandèmia, Vilafranca del Penedès viurà del 13 al 22 de gener unes Festes de Sant Raimon amb plena normalitat i amb una programació festiva amb propostes per a tots els gustos i edats.

L’Agrupació de Raimons, entitat organitzadora de les festes, ha preparat una programa amb un total de vint-i-dos actes, set dels quals organitzats per altres entitats, i que conjuntament amb dues cercaviles, el Concurs d’Instagram i dues visites al Castell de Penyafort, casa natal de Sant Raimon, faran que aquest 2023 arrenqui amb força la vida cultural de Vilafranca.

Cal destacar que gairebé tots els actes són gratuïts a excepció del sopar del bitllet que té un preu simbòlic de 5 € que cal adquirir prèviament els dijous a la taquilla de Cal Bolet.

La Salseta del Poble Sec, plat for del primer cap de setmana

Les Festes de Sant Raimon 2023 arrencaran divendres 13 de gener, a les 19h, al teatre Cal Bolet amb el tast RAÏM-ON que enguany oferirà un maridatge de vins i paté. L’aforament és limitat de manera que per assistir-hi cal fer reserva prèvia a la taverna de VINSEUM o a la web www.raimons.cat a partir del dia 2 de gener

El mateix divendres a les 21.30h a la plaça Penedès es farà el castell de foc d’inici de festes i a les 23h a l’Auditori Municipal hi haurà el concert No MATabalis organitzat per la plataforma No a la Mat Alt Penedès amb els grups penedesencs Eat your enemy, Bandau i Derrumband. El concert té una entrada simbòlica de 5€.

Dissabte 14 de gener hi haurà tarda de màgia amb l’actuació de diversos mags, a les 18.30h a la rambla Nostra Senyora i al es 19.30h a la plaça Llorens i Barba.

El vespre-nit de dissabte el programa continuarà amb diverses propostes musicals: a les 19h a la plaça de Sant Joan es farà un concert de Drill amb 94Rules i Compte i a les 22.30h, al SAM Casino, actuarà el Xavi Diaz grup.

Però sens dubte el plat fort del primer dissabte de festes serà al Ball de Raimons que recupera després de 10 anys la Salseta del Poble Sec, tot un clàssic de les festes d’hivern de Vilafranca. Serà a les 00h al Casal–Societat La Principal.

Diumenge 15 de gener, a les 1.30h hi haurà una visita guiada i gratuïta al Castell de Sant Raimon, amb reserva prèvia al tel. 669 287 539.

A les 12h, a la rambla de Sant Francesc, Vilafranca Sardanista ha organitzat una ballada de sardanes amb la cobla Reus Jove.

A la tarda hi haurà ball al Casal a partir de les 18.45h amb Jamaika Band i havaneres amb el grup Xató, a les 19h al Teatre Cal Bolet.

Sopar del bitllet i Músics de carrer

L’activitat festiva del segon cap de setmana de festes comença divendres 20 de gener amb un altre imprescindible de Sant Raimon: el sopar del Bitllet. Es farà al Casal a les 21.45h. Els tiquets per assistir-hi tenen un preu simbòlic de 5 € i es podran adquirir els dijous a la taquilla de Cal Bolet. Després del sopar i a partir de les 00h amb entrada lliure hi haurà ball amb el grup Gina & The Tònics.

Dissabte 21 de gener a la tarda arriba el torn de les activitats infantils organitzades pels esplais de Vilafranca. A partir de les 17h, a la plaça de Jaume I, hi haurà jocs de rol per a joves i jocs i danses per infants. En acabar, berenar per a tothom.

La tarda–vespre de dissabte ve carregada de propostes musicals ben diverses: a les 19h a l’Auditori Municipal Maria Rosa Juncosa, Concert de l’EMM M. Dolors Calvet, amb guixeta inversa; també a les 19h, a la taverna de VINSEUM, concerts dels Tanus (Marc i Anna) amb músiques catalanes d’arreu; a les 21h, al Claustre dels Trinitaris, concert Fakers a càrrec de David Palau i a les 00h al Forat del Pany concert dels Cierrabares.

Però el plat fort de la nit del dissabte serà el concert dels grups Músics de Carrer (Tribut a Txarango) i Tiramisuuu’s, a les 00h al Casal-Societat La Principal.                                                                                                                                                           

Diumenge 22 de gener, a les 10.30h es farà una nova visita guiada i gratuïta al Castell de Sant Raimon, amb reserva prèvia al tel. 669 287 539.

A les 12h, es farà un vermut electrònic amb 2Shifted i Totiakko, al parc Tívoli. A la tarda, a partir de les 18.45h, es podrà anar a ballar al Casal amb el grup Ruben’s o a les 19h a Cal Bolet es podrà gaudir de l’obra de teatre El llarg dinar de Nadal de Thornton Wilder a càrrec del grup teatral de Capellades dins la roda de teatre organitzada per la GATAP (Grups de Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès). Les entrades pel teatre tenen un preu de 7€ pel públic en general i 5 € per les persones jubilades.

Tancarà el programa de les festes un darrer concert, Mediterranean Guitars amb Javi Martínez i Xavi Díaz, que a partir de les 19h a la Capella Sant Joan interpretaran temes de Paco de Lucía, Vicente Amigo i Chick Corea, entre d’altres.

L’Agrupació de Raimons i Raimundes de Penyafort organitza les Festes de Sant Raimon des de l’any 2018 amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca.