Història, relats i vins al Penedès, nou curs 100% subvencionat

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya presenta una nova formació 100% subvencionada, dins del programa de formació contínua.

Es tracta del curs "Història, relats i vins al Penedès", el qual tractarà sobre la trajectòria històrica de la vinya i el vi al territori penedesenc. Un relat de caire narratiu serà el fil conductor de cada sessió. Les explicacions historiogràfiques estaran acompanyades d'un tast de vi. Es visitaran espais museístics del Penedès que mostren la vinya i el vi des d'una vessant cultural: Font de la Canya, Centre Interpretació del Cava, MAC Olèrdola, Vinseum i Centre Interpretació de la Malvasia. Les sessions també comptaran amb la col·laboració d’experts del sector, investigadors consolidats i historiadors. També representants de projectes de recuperació de la memòria històrica al voltant de la vinya i del vi.

La durada serà de 30 hores i s'iniciarà el 8 de març. Es farà tots els dimecres (8, 15, 22 i 29 de març, 12, 19 i 26 d'abril i 3 de maig) en horari de 17 a 20h. Les sessions tindran lloc a l'Escola d'Enoturisme de Catalunya, a Vilafranca del Penedès, però hi haurà sortides a espais museístics del territori.

La formació serà a càrrec d'Alba Gràcia, llicenciada en Història, postgrau en Gestió d’esdeveniments culturals.

El vi s'expressa més enllà de la copa. El patrimoni líquid que amaga cada territori vitivinícola està embolcallat d'una història apassionant, d'uns relats que si s'estiren del correcte fil narratiu, poden arribar a ser un dels storytelling més complets i embriagadors per enamorar, sigui quin sigui l'escenari per desenvolupar-se: des d'un lineal de vins, fins a peu de taula. La història de la vinya i del vi al Penedès gaudeix d'aquestes càpsules històriques que repassen tota una trajectòria mil·lenària encara poc coneguda.

Curs 100% subvencionat pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya

Ja podeu realitzar la preinscripció a través d'aquest FORMULARIUn cop feta la preinscripció, ens posarem en contacte amb tu per formalitzar-la amb la documentació requerida.

DURADA TOTAL DEL CURS
30 hores.

CALENDARI I HORARI
8, 15, 22 i 29 de març, 12, 19 i 26 d'abril i 3 de maig, en horari de 17 a 20h.

LLOC D'IMPARTICIÓ
Les sessions es realitzaran a l’Escola d'Enoturisme de Catalunya, C/Amàlia Soler 29, 08720 Vilafranca del Penedès. Tanmateix es faran sortides a diferents espais museístics del Penedès.

Un relat de caire narratiu serà el fil conductor de cada sessió. Les explicacions historiogràfiques estaran acompanyades d'un tast de vi.

Es visitaran espais museístics del Penedès que mostren la vinya i el vi des d'una vessant cultural: Font de la Canya, Centre Interpretació del Cava, MAC Olèrdola, Vinseum i Centre Interpretació de la Malvasia.

Les sessions també comptaran amb la col·laboració d’experts del sector, investigadors consolidats i historiadors. També representants de projectes de recuperació de la memòria històrica al voltant de la vinya i del vi.

  • Dotar als professionals de coneixements contrastats per contextualitzar la trajectòria vitivinícola del Penedès.
  • Facilitar eines i arguments inspiracionals per embolcallar els vins dels professionals d'un storytelling precís.
  • Aproximar als amants del vi un relat únic i embriagador de la història del vi i la seva cultura en el nostre territori.

Adreçat a aquelles persones que siguin treballadores en actiu, autònomes o en situació d'ERTO o ERO i un 30% reservat per a persones desocupades que tinguin interès en el relat i la història del vi del territori penedesenc.

No hi poden participar aquelles persones amb contracte de l'Administració Pública.

Alba Gràcia. Llicenciada en Història, postgrau en Gestió d’esdeveniments culturals.

Va crear i dirigeix des del 2018 el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges (Celler de l’Hospital), espai centrat en divulgar i donar a conèixer la història d’aquesta varietat de raïm a través de tastos i experiències enoturístiques. Amb més de 10 anys d’experiència en el sector d’esdeveniments culturals (també forma part de l’equip de producció del Sitges Film Festival des del 2010), és creadora de productes enoturísics on la vessant humana i cultural és la protagonista. Coneixedora de la història de la vinya i del vi en el territori català, està especialitzada en la recerca i en la divulgació dels processos històrics que posen en el centre la cultura, els relats i el patrimoni vitivinícola.