El Gremi amfitrió de la Junta Directiva de la FIHRT, que ha efectuat una visita al CAVA CENTRE de SAnt Sadurní

Representants de la Junta Directiva de la FIHRT han participat en un visita privada al CAVA CENTRE, on, rebuts per la Regisdora de Comerç i Turisme de Sant Sadurní, Eva Cruces, quie els ha donat la benvinguda, han pogut visitar l'exposició VINUM TITILLUM: UNA VISITA PLENA D'EXPERIÈNCIES

Vinum titillum és el nom amb què els romans denominaven els vins escumosos, vi que fa pessigolles, un apel·latiu molt sensorial per descriure l'incessant esclat de bombolles al paladar d'aquest vi tan especial. Hem pogut saber d'on surten les bombolles del cava? O per què les ampolles es tapen amb un tap de suro? Al Cava Centre hem viscut, sentit i experimentat el món del cava amb els cinc sentits.

La visita al Cava Centre és una proposta audiovisual, participativa i lúdica que t'endinsarà en un viatge pels orígens, la història, els enigmes i secrets del cava a través d'un recorregut amb sis moments destacats.

Mitjançant diversos elements audiovisuals, hem pogut interaccionar amb moments claus de l'artesania del cava, buscar respostes a un seguit d'enigmes i descobrir el moment històric en què a Sant Sadurní vam vèncer la fil·loxera i en vam sortir enfortits. A continuació, hem viscut el cava com a catalitzador de la Festa de la Fil·loxera en una experiència audiovisual amb la participació dels gegants i els capgrossos.

Finalment,hem fet un tast de cava i hem conegut les varietats, el tipus de cava, el temps de criança…

S'ha visualitzat una projecció final al Celler de la Fassina de can Guineu amb el que hem aprofundit en el coneixement de la història de Sant Sadurní i del Penedès.

Posteriorment, els representants de la Junta de la FIHRT, s'han desplaçat a la Fonda Neus, on han celebrat la Junta Directiva mensual, en aquest cas, la primera del 2023.