"A la recerca del Vitis" una nova proposta de turisme familiar al Penedès

El Consorci de Promoció Turística del Penedès, juntament amb 12 municipis de la comarca de l'Alt Penedès, entre els quals es troba Sant Sadurní d'Anoia, presenten una nova proposta d'activitat familiar i jugable per descobrir indrets emblemàtics del territori.

Fa escassos dies s'ha presentat, al Castell de Penyafort de Santa Margarida i els Monjos, "A la recerca dels Vitis", una nova proposta turística, única i singular, per gaudir en família recorrent indrets emblemàtics ubicats en 12 municipis de la comarca de l'Alt Penedès.

"A la recerca dels Vitis" surt a la llum després de prop de dos anys de treball, en coordinació amb els municipis i agents implicats, amb l'objectiu de donar a conèixer els diferents recursos i indrets del territori, generar una ruta que incentivi la mobilitat per la destinació, diversificar l'oferta turística, garantir una experiència a mida pel turisme familiar i afavorir la desestacionalització amb una proposta disponible 365 dies a l'any.

"A la recerca dels Vitis" compta amb dos grans còmplices, un joc digital i pràctic apte per nens d'edats entre 5 i 12 anys, i els "Vitis", uns éssers màgics i únics que viuen amagats pels municipis.

El Viti Guardià de les Caves

A Sant Sadurní, el Viti Guardià de les Caves convida els visitants a descobrir el camí que ha recorregut Sant Sadurní d'Anoia per esdevenir la Capital mundial del Cava i, per a tal fi, té preparades una sèrie d'enigmes i aventures.

El joc

El joc té un fàcil accés per l'usuari, és una activitat gratuïta i té una imatge gràfica moderna i propera al públic familiar, amb un to didàctic i alegre. Un disseny personalitzat que el fa molt atractiu i que també aporta un valor valuós a l'usuari perquè, a través dels reptes, fa una funció didàctica i dona informació d'interès que li permet descobrir l'oferta del municipi en el qual es troba.

Per a la promoció es compta amb diferents suports: senyalització en el recurs que et permet accedir al joc a través d'una webapp només accessible des del propi recurs, una web, un àlbum amb cromos col·leccionables.

La proposta s'ha concebut de tal manera que sigui un projecte escalable, que pugui créixer en un futur. El Consorci de Promoció Turística del Penedès és l'ens coordinador i promotor, i ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments per finançar aquest projecte. Avui, 12 municipis formen part de la proposta, Avinyonet del Penedès, Castellví de la Marca, Gelida, Les Cabanyes, Olèrdola, Santa Margarida i els Monjos, Sant Martí Sarroca, Sant Sadurní d'Anoia, Subirats, Torrelles de Foix, Vilafranca del Penedès i Vilobí.

Segons Riera, president del Consorci, aquesta nova proposta de turisme en família ens ofereix noves oportunitats per posicionar al territori i alhora també ens ha permès crear una nova pàgina en el web de penedesturisme on vincular altres propostes d'interès per gaudir del Penedès en família.

A l'entrada del Cava Centre, al carrer Hospital, 23, hi ha el plafó informatiu amb el codi QR per iniciar el joc. 

Podeu consultar tota la informació a www.elsvitis.cat