La prova del sistema d'alertes a telèfons mòbils de Protecció Civil a Terres de l'Ebre, Tarragona i Penedès es repetirà el 13 de juny i la de Barcelona es realitzarà posteriorment

Queda així ajornada la prova de Barcelona que havia de tenir lloc el 31 de maig

La data de la prova que es farà a la vegueria de Barcelona, prevista en un inici pel 31 de maig, s’anunciarà un cop es comprovi que l’eina desenvolupada per l’Estat funciona correctament en la prova del 13 de juny, després que el Ministeri de l’Interior va resoldre l’errada en l’eina d’enviaments que va fallar en l’anterior prova del 12 d’abril

La prova del sistema d’enviaments massius a telèfons mòbils que havia de tenir lloc a les vegueries de Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès per repetir l’enviament fallit del 12 d’abril té nova data: el dimarts 13 de juny pel matí es farà l’enviament a tots els telèfons mòbils d’aquestes zones. Igualment, la prova d’enviaments a la vegueria de Barcelona, que comprèn la ciutat de Barcelona i la zona metropolitana sud i nord, i que havia de tenir lloc el 31 de maig, queda ajornada fins que es comprovi que l’eina, desenvolupada pel Ministeri de l’Interior, funciona correctament i no es repeteix el mal funcionament de la prova del 12 d’abril.

Fins ara s’han dut a terme 3 proves del sistema. La primera, el 28 de febrer a Lleida, Alt Pirineu i Aran, la segona, el 12 d’abril, va tenir lloc a les vegueries de Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès, i la tercera, el 27 d’abril, va tenir lloc a les vegueries de Catalunya Central i Girona.

En la segona prova, del 12 d’abril, el missatge massiu va arribar només al 35% dels telèfons mòbils, segons dades de l’enquesta desenvolupada per Protecció Civil de la Generalitat. La Generalitat va reclamar a l’Estat, desenvolupadora i administradora de l’eina, que hi posés solució. El Ministeri va dir que havia localitzat l’errada i l’havia arreglat. Ara, amb la prova del 13 de juny, es vol comprovar que a la segona prova de Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès, tot funciona correctament abans de dur a terme la prova més gran pel que fa a la població afectada, que seria la de la vegueria de Barcelona.

El sistema és molt útil en cas d’emergència greu ja que permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps d’instruccions concretes a la població.