Olèrdola està de Trobada aquest cap de setmana

La 41a edició de la festa del municipi agrupa variades propostes per a totes les edats

El 30è sopar de regidors/es i exregidors/es, previst per aquest divendres a dos quarts de 10 de la nit a La Cantina de Viladellops, és la primera de les activitats incloses en el programa d’actes de la 41a edició de la Trobada d’Olèrdola, que se celebra aquest cap de setmana

El tret de sortida de la trobada al Conjunt monumental el marca l’inici de l’accés a l’acampada,  a les 4 de la tarda de dissabte. A les 5 de la tarda hi haurà tallers sostenibles a càrrec d’Albirem. Per a fer-los, cal portar ampolles de plàstic i taps. I a dos quarts de 6 es programa la mostra de balls populars d’Olèrdola, amb xocolatada  i  l’acte de lliurament dels premis Rossend Montané a continuació. El trasllat de l’actuació dels balls populars i de l’acte de lliurament dels premis a dissabte a la tarda és una de les principals novetats de la 41a Trobada. Des del Consell Consultiu de cultura es va proposar el canvi per evitar la calor de diumenge al migdia. Míriam Rivas, presidenta de l’agrupació de Balls Infantils de Moja valorava de manera positiva aquest canvi d’hora.(àudio)

Dissabte a les 5 i a dos quarts de 7 de la tarda es podrà gaudir d’un acompanyament guiat del joc Vestigis, amb la ruta “El príncep d’Olèrdola”.  Rafa Villasante, d’Iternatura, l’empresa que ha creat “Vestigis”, explica que en aquesta ocasió es podrà fer la ruta comptant amb el suport presencial d’un ajudant de l’arqueòleg despistat que protagonitza “Vestigis”, l’Estanis. (àudio)

 A partir de les 8 es preveu que es començarà a servir la botifarrada popular i, per tancar el dissabte, dues propostes musicals: a dos quarts de 9 el concert “frikifolk” a càrrec d’All Foll; i a dos quarts d’onze el concert tribut a Tina Turner amb Tina & The Turners.

Àlex Rebordosa, un dels integrants d’All Foll, explica que intepreten grans hits de la música de festa amb instruments tradicionals com l’acordió diatònic i el flabiol. Pel filtre “frikifolk” d’All Foll passen versions de temes d’ Abba, Alaska, Catarres, Boney M, Gipsy Kings, The Archies, Txarango, La Pegatina, The Beach Boys, Raffaella Carrà o  Shakira. Dissabte esperen estrenar la darrera incorporació al seu repertori: “Coti x coti”, del grup The Tyets.(àudio)

I a dos quarts d’11, el concert tribut a Tina Turner. La cantant Cristina Pozo explica que és “tot un luxe” actuar al Conjunt monumental i definia que en el concert s’oferiran versions de Tina Turner amb el seu to original.(àudio)

Cristina Pozo vol transmetre tota la força dels directes de Tina Turner. Per això compta amb una banda experimentada, dues ballarines, i el repertori més emblemàtic de Tina Turner, on no hi faltaen èxits com Simply the Best, Proud Mary o We Don't Need Another Hero

 Diumenge la Trobada es despertarà a les 8 del matí amb la sardinada popular. De 10 a 12 h es podrà participar en el concurs de dibuix i a les 11 s’oficiarà missa al Pla dels Albats. A les 12 confluiran dues propostes. La novetat d’un tast de vermuts i la tornada a la Trobada de “La Tresca i la Verdesca” amb històries d’aigua.

La sessió del tast de vermuts serà conduïda per Gina Pérez, de la “cocteleria.g”. Ella mateixa anunciava  que es podran tastar fins a 5 varietats de vermuts. (àudio)

Seguidament es farà l’acte de lliurament dels premis del concurs de dibuix i a continuació es podrà degustar la 27a paella popular. Per la tarda s’havia anunciat la súper-tirolina, però la previsió meteorològica obliga a suspendre l’activitat. Des de l’Ajuntament s’assenyala que s’oferiran altres activitats diumenge a la tarda. També es preveu que,  de 16.00 a 18.00h,  els més petits puguin gaudir d’inflables.

L’encesa d’una traca certificarà el final de la Trobada.