Èxit de participació a la masterclass Vins de finca i maridatges territorials de qualitat.
Ahir 27 de setembre es va dur a a terme la masterclass Vins de finca i maridatges territorials de qualitat, organitzada per la gastroteca.cat, i dinamitzada per les expertes en turisme enogastronòmic Gemma Muray i Clara Soler, amb la col·laboració de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya.
Es van tastar 5 vins de finca maridats amb productes autòctons i de qualitat provinents de la mateixa zona territorial del vi escollit, amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància dels maridatges amb productes de proximitat. Aquesta part del tast va permetre als participants apreciar i comprendre millor com les característiques del terreny i la regió influeixen en els vins de finca, i com aquestes combinacions amb la gastronomia local poden realçar l'experiència dels sentits.
- Vinya Gigi de Jean Leon
- Avi Ton 2019 del celler Edudald Massana, maridat amb caneló fred de paté rústic de Gall del Penedès amb melmelada de Xarel•lo.
- Heretat Oller del Mas 2019 amb el formatge Falço i melemlada d’albergínia blanca.
- Edetària Selecció 2019 amb bombó de xocolata i trufa 75% de cacau amb sal Maldón i oli 100% Empeltre.
- Teixar 2017 de Vinyes Domenech amb la coc de les iaies de Priorat elaborada amb Avellana Negreta.
Durant la sessió es va interectuar amb la Gastroteca.cat com a eina beneficiosa per trobar productors, elaboradors, botigues especialitzades i restaurants entre d'altres. Això és especialment rellevant en el context actual, on conèixer projectes que aposten per la proximitat i el producte responsable i sostenible són cada cop més valorats pels consumidors.
La classe magistral va reunir 35 participants exhaurint les places.