Vi, gastronomia i cinema, al Most Festival

La 12a edició del Most, Festival Internacional de Cinema del Vi, arriba del 2 al 12 de novembre amb un programa de projeccions, tastos i activitats al Penedès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, i del 22 al 26 de novembre al Priorat.

La cita anual que uneix la cultura del vi amb l’audiovisual té l’epicentre a Vilafranca del Penedès, però estén les seves activitats a altres municipis com Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola i Avinyonet del Penedès.

La programació d’enguany té Itàlia com a país convidat amb un homenatge al seu vi, cuina i cinema, i una programació que destaca per les preestrenes de la secció Gran Reserva amb alguns dels títols més esperats de la temporada, com ara la Palma d’Or del Festival de Cannes, “Anatomía de una caída”, de Justine Triet, “La cimera”, la directora italiana Alice Rohrwacher, l’última proposta de la directora catalana Isabel Coixet, “Un amor” o la pel·lícula escollida per França com a candidata a l’Oscar, “A fuego lento” del vietnamita Tran Anh Hung.

La jornada inaugural presentarà l’estrena a Catalunya de “El mestre que va prometre el mar” de Patricia Font, i a la gala de cloenda es projecta el documental “Blind Ambition”, sobre quatre refugiats que es converteixen en prestigiosos sommeliers.

De la secció Collita, dedicada al cinema del vi, destaca  el documental “La contra etiqueta, el que es veu i el que es beu” de Clara Isamat i en el cicle dedicat a Itàlia com a país convidat destaquen títols com “Caro diario” de Nani Moretti, “Teorema” de Pasolini o “Rupi del vino” d’Ermanno Olmi i Giacomo Gatti.

La secció de curtmetratges, Brot, presenta una selecció de 25 títols, dels 363 rebuts, que projectaran en cinc sessions repartides al llarg dels deu dies de festival.

Premis honorífic i activitats als cellers

El Premi Most Honorífic serà per l’actriu Nora Navas, -guanyadora de dos Premis Goya i dos Premis Gaudí, i el Most In memoriam per a Xavier Gramona, de l’històric celler Gramona, i per a Carlos Esteva, fundador del celler Can Ràfols dels Caus d’Avinyonet del Penedès.

Entre d’altres activitats, la programació del festival inclou tastos al Vinseum i projeccions amb tast a cellers com el Jean Leon i Pardas de Torrelavit.

Consulteu la programació completa en el següent enllaç.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic" i número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.