L'OFICINA DE DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC DEL PENEDÈS, UN NOU RECURS DEL CONSELL COMARCAL DE L'ALT PENEDÈS

L’ODEP és el resultat del Programa d’Atracció i Retenció d’Inversions al Penedès, que va començar el desembre de 2022 i finalitza aquest mes d’octubre

El Programa d’Atracció i Retenció d’Inversions al Penedès (ARIP) s’emmarcava en els projectes innovadors i experimentals del Servei d’Ocupació de Catalunya i tenia com a principal objectiu establir un model comarcal de treball per a la captació d’inversions des de tots els seus vessants.

Des del Servei de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’han desenvolupat 4 eines per assolir aquest objectiu principal: el servei d'assessorament a empreses en àmbits de mecanismes de finançament publico-privat (per impulsar programes de creixement empresarial i facilitar l’accés al finançament), el Sistema d’Informació Territorial Penedès (un recull interactiu de recursos comarcals per a persones i empreses), el programa “Fem Créixer el Penedès” (per anticipar-se als processos de reestructuració de les empreses del territori mitjançant la implementació d'un sistema de plans "aftercare") i la xarxa de governança público-privada “En Xarxa Penedès” (que facilita la implementació dels projectes).

Com a resultat del Programa d’Atracció i Retenció d’Inversions al Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès posa a disposició de les empreses 3 nous recursos: l’Oficina de Desenvolupament Econòmic del Penedès (ODEP), la web www.investpenedes.com i un catàleg de promoció econòmica de la comarca.

L’ODEP és un servei d’assessorament i orientació per a les empreses que inclou la creació i la consolidació d’un negoci i la cerca d’espais industrials disponibles per establir-lo.

L’ODEP també dona suport en la internacionalització d’un negoci i facilita recursos per fomentar la innovació, la sostenibilitat, l’economia verda i circular i la cerca de talent.

Finalment, l’ODEP informa sobre els ajuts i les subvencions per a les empreses i sobre les possibilitats d’inversió industrial en el territori. La web www.investpenedes.com ofereix un recull interactiu de serveis i recursos, un cercador de polígons d’activitats econòmiques, informació sobre infraestructures i serveis, i la localització d’empreses, parcel·les i naus disponibles.

El Programa d'Atracció i Retenció d'Inversions al Penedès (ARIP) ha estat subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Ministeri de Treball i Economia Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal.

Vilafranca del Penedès, 30 d’octubre de 2023