Més de 1.200 persones participen a la tradicional Festa del Soci de Covides

L’esplanada de la finca Prunamala de Covides a Sant Sadurní d’Anoia va acollir la 40a edició de la Festa del Soci. Més de 1.200 persones –entre socis, familiars i membres del sector– van assistir al tradicional acte on s’han presentat els vins i l’oli novells del celler, que van formar part de l’habitual esmorzar de pagès. L’acte va comptar amb la participació del secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, i de l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Pere Vernet, així com d’altres representants institucionals del territori.

Durant l’esmorzar, l’equip de Covides va presentar les noves anyades dels vins i oli novell del celler. Tot i no ser un any fàcil, han destacat la bona qualitat de les olives i el raïm. Un fet que es mostra en l’oli d’arbequina i en els Duc de Foix Xarel·lo i Duc de Foix Cabernet Rosat. 

Aquesta forma de treballar, basada en l’adaptació constant, va ser el que va destacar el secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol: “La resiliència és una de les qualitats que millor defineixen la nostra pagesia. Un fet molt valuós en una època de canvis climàtics com els que vivim”. Per la seva banda, l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Pere Vernet va assenyalar que “la importància de la tasca dels agricultors per mantenir viu el nostre entorn i seguir enfortint la pagesia”.

El president de Covides, Rafel Ramon, va agraïr a tots els socis el seu esforç i va fer un repàs a les diferents línies que des de Covides s’estan treballant: “l’objectiu és seguir oferint als nostres socis tot allò necessari per al seu dia a dia i donar a conèixer la qualitat dels nostres productes arreu”, va especificar. L’acte també va incloure l’actuació dels penedesencs Sidral Brass Band.