Inaugurada la Fira del Gall, que convertirà Vilafranca en l'epicentre gastronòmic de Catalunya

Aquest cap de setmana arriba la Fira del Gall, que convertirà Vilafranca en l’epicentre gastronòmic de Catalunya.

Pel que fa al mercat d’aviram, l’essència de la Fira, els visitants podran comprar el Gall del Penedès amb IGP i altre aviram de pagès i disposar del servei d’escorxador el dissabte de 8 a 13.30h i el diumenge de 9 a 13.30h.

Es posaran a la venda un total de 2.500 peces, de les quals el Gall Negre del Penedès costarà uns 18 euros el quilo de mitjana. A més,  com a novetat, enguany  es vendran ja cuinats i envasats al buit, per tal d’adaptar-se a les necessitats i demandes del públic. Altres novetats seran el concurs d’Instagram Crea al teu gall, el joc L’enigma dels galls als balcons i el showcooking per descobrir tres receptes fàcils amb productes IGP Gall del Penedès. 

Enguany la sostenibilitat serà un dels eixos centrals de la fira. Per això s’han instal·lat fonts d’aigua en diferents punts  del Parc de Sant Julià i del Pavelló Firal, on es podran omplir les ampolles. També es convidarà els assistents a portar les seves pròpies carmanyoles per endur-se els plats de la Gastrobotiga a casa.

La carpa gastronòmica oferirà una quinzena de plats d’aviram

La mostra gastronòmica serà un dels punts forts de la fira. S’hi podran degustar una quinzena de plats d’aviram, elaborats per cinc restaurants del territori.

Aquests combinaran dues opcions per consumir els plats que presentaran a la mostra: la degustació in situ a la fira i el servei de gastronomia per emportar-se a casa, a la Gastrobotiga, dissabte de 9 a 15h, i diumenge de 10 de 15h.

L’antiga Fàbrica d’Alcohol Just, que acull el centre de La Fassina a l’Avinguda de Catalunya, serà la seu dels dos tastos gastronòmics organitzats per la DO Penedès.  També durant tot el cap de setmana la Plaça del Vi es convertirà en un espai de degustació de vins i el dissabte, de 18 a 20h, també acollirà el concert del grup penedesenc Trifàsic.