EL PLA DE SOSTENIBILITAT TURÍSTICA “PENEDÈS CICLABLE” IMPULSA LA MOBILITAT SOSTENIBLE I EL CICLOTURISME A L'ALT PENEDÈS

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consorci de Promoció Turística del Penedès faran una via ciclable al llarg del recorregut de la C-15 que connectarà 10 municipis de la comarca

Ahir dimecres, 22 de febrer, en el marc de la presentació del Pla d'Accions del Consorci de Promoció Turística del Penedès, es va presentar el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació de l'Alt Penedès "Penedès Ciclable, una oportunitat transformadora per a una destinació rural vitivinícola”.

Aquest PSTD es gestiona des del Consell Comarcal en col·laboració amb el Consorci de Promoció Turística i sota la supervisió de la Direcció General de Turisme de la Generalitat.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va destacar la importància estratègica del PSTD de l’Alt Penedès per la seva capacitat d’impactar positivament tant en els residents locals com en els visitants. El pla té un pressupost de 2 MEUR i el seu objectiu principal és impulsar la mobilitat ciclable al territori.

Durant la presentació d’ahir, hi va haver una taula d’experiències formada per diferents experts que van aportar cadascú el seu punt de vista.

Clara Plana, cap del Servei de Planificació Turística de la Generalitat i responsable de tots els PSTD de Catalunya, va oferir una visió integral de la importància d'aquests plans a nivell català: comporten una inversió total de 200 MEUR i hi ha 37 plans centrats en el cicloturisme. La visió a llarg termini, després de l’execució dels plans, preveu una estratègia conjunta de promoció del cicloturisme a Catalunya.

Jordi Castelló, de VAIC Mobility, va compartir tendències i models de vies ciclables europees, adaptant solucions a la realitat rural del territori.

Dani Gómez, del col·lectiu Gravel Penedès, va aplaudir aquestes intervencions que afavoreixen la mobilitat obligada i el cicloturisme, atenent així les necessitats de la comunitat.

El PSTD “Penedès Ciclable” és una iniciativa ambiciosa que busca consolidar la comarca com un referent en l'àmbit del cicloturisme i la mobilitat sostenible.