Presentat el 2n Festival Ressons Penedès by CRUÏLLA

La Pegatina, The Tyets, Mushkaa, Ladilla Rusa, Azucarillo Kings i Chano Domínguez són alguns dels noms que pujaran als escenaris d’aquesta segona edició, que tindrà lloc el 3, 4 i 5 de maig a diferents municipis i cellers de l’Alt Penedès

Ahir dimarts, 27 de febrer, a l’espai singular del Castell de Sant Raimon de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos), es va fer la presentació de la 2a edició del festival Ressons Penedès by Cruïlla.

Hi van participar representants de tots els ens col·laboradors que han fet possible aquesta 2a edició del festival que organitza Cruïlla: el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci de Promoció Turística del Penedès, la DO Cava, la DO Penedès, 18 ajuntaments de l’Alt Penedès i 10 cellers.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, va dir que “el festival Ressons posa el Penedès, durant un cap de setmana, al centre del país a través de la cultura i la música, i dona a conèixer els nostres vins i caves i els nostres cellers”.

Lluís Valls, president del Consorci de Promoció Turística del Penedès, va explicar que “el Ressons ens posiciona com a destinació turística per a un públic que ens queda molt lluny i molt a prop: les persones que viuen en comarques properes; és una bona ocasió perquè vegin el que els pot oferir el Penedès”. Des del Consorci es donaran a conèixer totes les activitats organitzades pels ajuntaments col·laboradors que s’organitzaran abans o després dels concerts.

Gerard Birbe, director del festival Ressons Penedès by Cruïlla, va desvetllar la programació del festival. Va presentar una programació plena de música a diferents espais del  Penedès com cellers, diversos pobles i també la capital, Vilafranca del Penedès, una programació que marida els grans protagonistes del territori: el vi i el cava, amb la música. En total seran 29 actuacions repartides en diversos escenaris del territori, amb concerts de gran format i propostes més intimistes.

Birbe va explicar que Ressons Penedès 2024 es presenta amb la intenció renovada de fusionar els grans protagonistes de l’entorn Penedès en un esdeveniment únic, reunint de nou la cultura i l’enoturisme en un entorn geogràfic espectacular i acollint en un cap de setmana grans artistes del panorama musical català i estatal:

The Tyets, Mushkaa, La Pegatina, Ladilla Rusa, Azucarillo Kings, Chano Domínguez, Cris Juanico, Dani Nel·lo + Organ Trio, David Carabén, Dj Trapella, Ferran Palau, Gemma Humet, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Marala, Morochos, Sergi Carbonell, Caïm Riba, Carlota Flâneur, Cinta, Ian Sala, Les Salvatges, Marta Knight, OKDW, River Omelet, Sidral Brass Band, Sunday’s Ska Jazz i Vecinos.

Com l’any passat, els concerts seran l’excusa perfecta per gaudir del Penedès, en un festival que tindrà lloc amb concerts de carrer gratuïts a diferents espais com Avinyonet del Penedès, Castellví de la Marca, la Granada, Font-rubí, Castellet i la Gornal, Gelida, Pontons, Mediona, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Fe del Penedès, Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i Els Monjos, Torrelavit o Torrelles de Foix. A més d’aquests municipis, també col·laboren en aquesta edició del festival Ressons els municipis de les Cabanyes, Puigdàlber i Sant Quintí de Mediona.

De nou, el festival serà una molt bona oportunitat per visitar altres indrets del territori que també acolliran diversos escenaris del festival, com els cellers Caves Blancher, Freixenet, Castelo de Pedregosa i Vilarnau a Sant Sadurní d’Anoia; Rexach Baqués a Guardiola de Font-rubí, Can Ràfols dels Causa a Avinyonet del Penedès, Giró Ribot a Santa Fe del Penedès, Mont Rubí a Font-rubí, Oriol Rossell a Sant Marçal (Castellet i la Gornal), i Segura Viudas a Torrelavit. A més a més, el Cava Centre de Sant Sadurní acollirà el concert inaugural amb Marala, el divendres 3 de maig.

Abigail Garrido, diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, va afirmar que “el Penedès té una estratègia conjunta, creix en nombre d’establiments turístics i en nombre de visitants, i creix també en públic domèstic, que és un públic molt fidel. El festival acaba sent una gran i inevitable excusa per visitar el territori i viure una experiència que ens aporti, que és el que tots busquem quan fem turisme”.

Romà Cano, director dels Serveis Territorials de Cultura al Penedès, va lloar la sinergia entre municipis, cellers i administracions i va afirmar que el festival “té un esperit molt penedesenc”.

Va cloure la presentació l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, que va dir que el festival és una ocasió per mostrar “què tenim i que fem: tenim espais singulars, com el Castell de Sant Raimon de Penyafort, lloc de naixement d’aquest confessor de reis i pare del dret canònic europeu, casa senyorial de la burgesia catalana i actualment espai de Memòria, i fem alguns dels millors vins i caves de Catalunya”.

Tota la informació i les entrades del festival Ressons Penedès by Cruïlla són ja a la venda a la web ressonspenedes.com.