Dijous de Vi, nova proposta per reforçar l'esperit vitivinícola del carrer del Comerç

El Servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès posa en marxa els “Dijous de Vi” dins del marc de l’aposta per reforçar la marca de Capital del Vi. L’objectiu és visibilitzar la importància del carrer del Comerç en el desenvolupament de la tradició vitivinícola al territori, convertint-lo en un pol d’atracció per a esdeveniments relacionats amb el món del vi.

La regidora de Turisme, Gemma Romeu, ha presentat aquest migdia aquesta nova iniciativa que se suma a la recuperació del carrer del Comerç, gràcies la reurbanització executada darrerament i que ha permès enfortir-lo com a espai emblemàtic i significatiu de la ciutat. El carrer del Comerç va suposar a principis del segle XX, amb l’arribada del tren, un impuls del comerç del vi a la vila. Aquest espai, renovat i guanyat a la vila recentment, avança en un model de ciutat que protegeix i valoritza el patrimoni arquitectònic i cultural.

Dijous de Vi tindrà lloc cada dijous del mes de maig al carrer del Comerç entre les 19 i les 22.30 hores. Cada dijous es comptarà amb un protagonista diferent del món vitivinícola vilafranquí que oferirà els seus productes en un bar de vins. Les dates i els cellers participants seran els següents:

  • 2 de maig: celleristes del Viver de Cellers
  • 9 de maig: Mastinell
  • 16 de maig: Família Torres
  • 23 de maig: Boteria Torner (amb vins dels seus associats)
  • 30 de maig: Pinord

Història i música en directe

Si els vins són el producte, el carrer del Comerç serà l’escenari escollit per aquesta acció pel seu important paper en el comerç del vi i referent imprescindible de la història vitivinícola de la Capital del Vi. El carrer serà present també en forma de memòria històrica gràcies a diferents imatges del passat que ajudaran a repassar la història d’aquest carrer. Algunes d’aquestes imatges han estat facilitades per l’Associació de Veïns del Molí d’en Rovira.

Tant el vi com les imatges s’acompanyaran de música, amb diferents actuacions en directe de grups de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet i d’altres que han sorgit de l’Espai Jove La Nau.

La regidora de Turisme, Gemma Romeu, remarca que “aquest nou esdeveniment d'oci de qualitat compta amb la implicació de cellers destacats al carrer del Comerç i amb la voluntat que sigui l'inici d'un seguit d'accions enoturístiques que es desenvolupin durant tot l'any". La regidora agraeix a cadascuna de les empreses implicades “la seva col·laboració i la ràpida implicació en el projecte”. La Boteria Torner, en la seva nova etapa, aportarà les botes que serviran per ambientar l’esdeveniment.

En definitiva, el carrer de Comerç serà el protagonista amb història, vi i música, tots els dijous del mes de maig a Vilafranca.

Es pot trobar més informació al web: www.turismevilafranca.com/dijous-de-vi