Tot a punt per la primera edició de 'Vinum' a Olesa de Bonesvalls

Diumenge 26 de maig arriba a Olesa de Bonesvalls la Fira de Vins del Massís del Garraf 'Vinum', que neix amb l’objectiu de promocionar i recolzar els cellers que formen part d’aquesta zona geogràfica i donar a conèixer els productes vinícoles que s’hi elaboren.
 

Falta poc més d'una setmana perquè arribi a Olesa de Bonesvalls la primera edició de 'Vinum', ubicada a l’Hospital dels Cervelló des de les 12 del migdia i amb la participació d'un total de nou cellers: Valldolina i Avenc del Garraf d’Olesa de Bonesvalls; Puig Batet i Vinya del Sastre de Sant Pere de Ribes; el Celler de l’Hospital de Sitges; Cuscó Berga de les Gunyoles; i Foresta de l’Arboçar.

Aquesta primera edició de la fira també comptarà amb dos projectes cooperatius convidats. El primer serà la cooperativa Mussura, del poble agermanat amb el nostre municipi, Seneghe (Sardenya), qui participarà en la fira gràcies a l'activitat foment de la participació ciutadana en el projecte europeu d'intercanvi juvenil de bones pràctiques amb relació a la vinya (projecte municipal finançat a través de la Diputació de Barcelona). 

També hi prendrà part, Coop-era, un projecte penedesenc d’inserció de col·lectius altament vulnerables mitjançant la gestió integral de terres de cultiu i aplicant criteris d’economia social i solidària que facilita el relleu agrari.

Pel que fa a l'aspecte gastronòmic, la fira comptarà amb quatre establiments: les carnisseries Cal Samsó i Conxi d’Olesa de Bonesvalls, el restaurant Cal Joanet de Vilafranca i el restaurant Fonda Neus de Sant Sadurní.

El preu dels tiquets, que es podran adquirir al punt d’informació ubicat a la mateixa fira, és de 4 € per a 1 tiquet de vi i 1 de gastronomia i de 6 € amb copa. També hi ha un paquet de 3 tiquets de vi i 3 de gastronomia per 12 € i amb copa per 15 €. El preu de la copa és de 2 €. Cada expositor decidirà el nombre de tiquets a bescanviar en funció dels productes.

El programa d’activitats també compta amb dos maridatges de quatre vins i formatges catalans premiats a càrrec de 'Caram Caram' a la Capella de Santa Maria, un taller de pintura amb vi a càrrec de Marta Arañó i de dues actuacions musicals amb els grups 'Trifàsic amb gel' i 'Apocadixie'. Podeu apuntar-vos als maridatges i al taller de pintura a través d'aquests enllaços:

 

Taula rodona i altres activitats relacionades amb el nostre paisatge

A dos quarts d’onze del matí està prevista també una taula rodona sobre el paisatge passat, actual i futur. Comptarà amb la presència d'entitats del municipi d'Olesa de Bonesvalls, cooperatives del territori i del municipi agermanat amb Olesa de Bonesvalls (Seneghe) i particulars que treballen la vinya al municipi.

S'exposaran ponències sobre el nostre passat (la pedra seca, el paisatge del passat al nostre territori arran d'estudis i excavacions arqueològiques); el nostre present (projectes de la prevenció d’incendis, el món cooperatiu al sector agrari); i el nostre futur (la gestió de cultius en risc d’abandonament, la vinya en temps d'incertesa per la nostra pagesia i el relleu agrari dels joves a la vinya).

La tasca de la nostra pagesia i de les entitats que treballen per la conservació del nostre paisatge és de gran valor. L'objectiu de 'Vinum' és el de reconèixer la seva laboriosa feina i fer valdre el territori i el paisatge que tant ens defineix.

Podeu consultar el díptic amb tota la informació