Les "Olímpiades del reciclatge" arriben a Sant Sadurní per millorar la recollida selectiva

Els dies 13 i 20 de juny s'instal·larà un punt informatiu i d'assessorament a la plaça de l'Ajuntament, durant el mercat dels dijous

L'Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, en col·laboració amb la Mancomunitat Penedès-Garraf, impulsa les "Olimpíades del Reciclatge" amb l'objectiu de fomentar la recollida selectiva i augmentar el percentatge de reciclatge al municipi. L'any 2022, la taxa de recollida selectiva a Sant Sadurní d’Anoia va ser del 70,21%, revertint la tendència regressiva dels darrers anys en què el percentatge de reciclatge havia anat caient anualment. 

La primera acció de la campanya és l'exposició "Aprèn a reciclar", que estarà disponible a partir d'aquest dilluns 3 de juny al Casal d’Entitats i fins al dia 16. Els visitants trobaran informació de manera detallada sobre el procés de reciclatge, els seus beneficis ambientals i econòmics, així com les conseqüències de no fer una correcta separació dels residus.

També es posaran dos punts de consulta per a la ciutadania on resoldre qualsevol dubte sobre la recollida selectiva i recollir material informatiu sobre la campanya. Els punts de consulta estaran situats de 10:00 a 13:00 hores els dijous 13 i 20 de juny a la Plaça de l’ajuntament, coincidint amb el mercat setmanal.

La campanya es complementa amb accions informatives i de sensibilització, especialment als domicilis i en aquelles comunitats on es registren més incidències en la recollida de residus, amb el suport d'educadors ambientals. 

Segons el darrer informe sobre el funcionament del sistema de recollida porta a porta del passat mes de març, es calcula que encara hi ha al voltant d'uns 400 habitatges del municipi que no compten amb els cubells per a dispositar els residus i que, per tant, no participen del sistema o ho fan de manera incorrecta.

La principal incidència detectada és deixar la fracció del residu en un dia incorrecte, que no toca. I suposa prop d'un 7% de les incidències els casos amb presència d'impropis - és a dir, residus barrejats - en una mateixa fracció.