EL CONSELL COMARCAL HA ORGANITZAT UNA SORTIDA PER CONÈIXER LES BONES PRÀCTIQUES VITIVINÍCOLES A UTIEL-REQUENA
Amb aquesta sortida es crea un espai de col·laboració i intercanvi de coneixements entre professionals i es posa de manifest la importància de la innovació en les tècniques de cultiu i en la gestió sostenible dels recursos hídrics.
El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha organitzat una sortida dirigida a professionals del sector vitivinícola per conèixer de primera mà les bones pràctiques implementades a la Denominació d'Origen Utiel-Requena (València). Aquesta iniciativa s’ha dut a terme els dies 23, 24 i 25 d’octubre i hi han participat més de 50 viticultors i viticultores de l'Alt Penedès, acompanyats pel president del Consell, Xavier Lluch, i la consellera d’Agricultura, Medi Rural i Productes de la Terra, Núria Catà.
La sortida tenia com a objectiu principal fomentar la cohesió entre els membres d'un sector que s'enfronta a nombrosos reptes, com la sequera i les plagues derivades del canvi climàtic o la globalització, entre altres. Des del Consell Comarcal es dona suport al sector primari perquè la viticultura és una part fonamental de la identitat i de l'economia de la comarca.
La sortida de bones pràctiques s’ha centrat en conèixer els sistemes de regadiu utilitzats a la zona d'Utiel-Requena i conèixer la varietat de raïm boval, emblemàtica de la regió. Conèixer aquestes pràctiques pot proporcionar eines i estratègies útils per als viticultors de l’Alt Penedès en un moment en què la sostenibilitat i la innovació són més necessàries que mai.
Amb aquesta acció, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès reafirma el seu compromís amb el desenvolupament del sector vitivinícola de la comarca, promovent el coneixement i la unió entre els professionals del sector.