La DO Penedès retorna a Londres
La Master of Wine Sarah Jane Evans MW hi serà present | La DO segueix treballant l’objectiu d’internacionalització dels seus vins
La DO Penedès retorna a Londres seguint els objectius que marca el seu Pla Estratègic 2021-2030. La DO Penedès celebrarà un sopar maridatge el proper 27 de novembre a l’espai gastronòmic Carousel de Londres. La denominació d’origen visita per segon any consecutiu la capital anglesa, per tal de seguir l’objectiu d’internacionalització dels vins Penedès que marca el seu Pla Estratègic 2021-2030. Per donar a conèixer l’excel·lència dels vins ecològics elaborats amb varietats autòctones, amb el Xarel·lo com a protagonista. La Master of Wine, Sarah Jane Evans MW, serà l’encarregada de conduir l’acte on hi participaran una quarantena de professionals del sector vinícola del país.
Els vins Penedès es mariden amb la gastronomia british
Al segon acte on la DO Penedès retorna a Londres, celebra donar a conèixer el potencial dels vins Penedès, gràcies a la participació dels cellers Can Feixes, Llopart, Vallformosa, Família Torres, Jean Leon, Eudald Massana Noya, Vins el Cep, Maset, Sumarroca, Loxarel, Torre del Veguer, Parés Baltà, Alsina & Sardà, Albet i Noya, Mas Bertran i Celler Credo. Tots ells hi participen amb vins ecològics elaborats amb Xarel·lo com a insígnia de la DO Penedès o altres d’autòctones com Moneu, Malvasia, Sumoll,… La potenciació del Xarel·lo i l’aposta per l’ecologisme amb la fita d’un raïm 100% ecològic el 2025. Així doncs, aquestes són les premisses que la DO Penedès vol transmetre al públic professional anglès. L’acció s’emmarca dins de l’estratègia comunicativa i de promoció de la DO Penedès a nivell internacional.
Per començar, els assistents, tots ells professionals dels sector vinícola, seran rebuts per la Master of Wine, Sarah Jane Evans MW, i una copa de Xarel·lo. Els vins del sopar es maridaran amb 7 plats elaborats amb productes locals, de temporada i sostenibles. Durant el sopar els enòlegs de cada celler aniran presentant cada vi a mesura que es vagin servint. Tot i així, els assistents rebran un petit llibret informació detallada dels vins que tastaran. Finalment, l’acte tancarà amb una taula de tast. On hi seran presents tots els vins del sopar per seguir tastant-los i generar un espai de networking entre cellers i participants.
Segona acció de la DO Penedès a Londres
El novembre del 2023, la DO Penedès va celebrar el primer esdeveniment d’aquestes característiques a Londres. L’acte va tenir lloc a l’Asia House. Aleshores els professionals del sector que van assistir-hi, van poder participar en 2 master class. Que van ser conduïdes pels Master of Wine, Álvaro Ribalta i Sarah Jane Evans. I una taula rodona moderada per l’editor de la revista especialitzada Harpers.