L'Escola d'Enoturisme present a FITUR per impulsar la competitivitat en el sector enoturístic

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya ha participat enguany al FITUR, una de les fires internacionals de turisme més rellevants, amb la presentació de la ponència titulada "Generant competitivitat al sector de l'enoturisme a través de la formació professionalitzadora". L'acte ha estat conduït per Gerard Domingo Blanch, director de l'entitat i Begoña Fernández Benítez, coordinadora de Turisme i estudis internacionals.

Durant la sessió, s'ha analitzat com la formació professionalitzadora es pot convertir en un pilar fonamental per millorar la competitivitat i sostenibilitat del sector enoturístic. Els ponents han destacat la importància de conèixer les necessitats del mercat i de treballar per desenvolupar competències específiques que responguin a les demandes actuals i futures. Així mateix, s'ha posat èmfasi en com la innovació i la sostenibilitat són claus per crear models enoturístics d'èxit.

Les dades i conclusions presentades en la ponència s'han extret del Wine Travel Observer, el primer estudi de l'oferta d'enoturisme a Catalunya. Aquest estudi pioner ofereix una radiografia completa del sector i permet identificar les necessitats, oportunitats i tendències que contribueixen a reforçar la competitivitat del territori com a destinació enoturística de referència.

La ponència també ha subratllat la importància d'oferir una formació que no només millori la qualitat del servei, sinó que també fomenti la diferenciació del sector. Aquesta estratègia, segons els experts, permetrà generar experiències úniques que augmentin l'atractiu de les destinacions enoturístiques i les converteixin en referents a escala nacional i internacional.

Tanmateix, el centre va estar present a l’acte de presentació oficial de Catalunya, Regió Mundial de l’Enogastronomia. Aquesta distinció reconeix el potencial de Catalunya com a destinació líder en el camp de l’enogastronomia, reforçant el paper del territori en l'escena internacional.

Durant la seva participació al Fitur, l'Escola ha tingut l'oportunitat de donar a conèixer el seu projecte educatiu a professionals de tot el món que gestionen destinacions turístiques, generant sinergies i compartint el model de formació professionalitzadora que impulsa el sector enoturístic català.

A més de la participació dels ponents, els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior Guia, Informació i Assistència Turística, especialitzat en Enoturisme, també han assistit al FITUR durant la jornada del divendres. Aquesta experiència els ha permès entrar en contacte directe amb professionals del sector, conèixer les últimes tendències i viure en primera persona l'impacte i la rellevància de l'enoturisme dins de l'àmbit turístic internacional.

Un sector en creixement amb necessitats específiques

Amb aquesta intervenció, l'Escola d'Enoturisme de Catalunya reforça el seu compromís amb la capacitació de professionals que impulsin el sector enoturístic des d'una perspectiva global, sostenible i innovadora. La institució és un punt de referència en la formació especialitzada en aquest àmbit, contribuint a consolidar Catalunya com una destinació líder enoturística.

La participació al Fitur és una mostra més de l'aposta de l'Escola d’Enoturisme per portar el coneixement i les bones pràctiques al màxim nivell, generant sinergies entre professionals i institucions per a un futur prometedor en el turisme del vi.