CORPINNAT incorpora Mas de la Basserola i assoleix els 15 cellers membres
La incorporació reforça els valors fundacionals del projecte: elaboració 100% al territori, sostenibilitat, vinya pròpia i aposta per la màxima qualitat en escumosos.
Mas de la Basserola és el nou membre de la marca col·lectiva CORPINNAT després d’haver superat totes les auditories obligatòries. Ja són quinze els cellers del territori penedesenc que aplega el col·lectiu i que elaboren vins escumosos seguint un dels reglaments més exigents del món en rigor i qualitat (100% de raïm ecològic, veremes manuals, vinificació íntegra a la propietat, llargues criances, entre d’altres).
Des del seu naixement, el 10 d’abril del 2018 fins l’actualitat, CORPINNAT ha anat integrant els següents cellers: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut, Pardas, Bufadors, Cisteller, Viader i, des d’avui, Mas de la Basserola.
Sincronia amb la natura
Des de mitjans del segle XIX el Mas de la Basserola sempre ha estat una casa pairal amb un marcat caràcter vitivinícola i on des de l’any 1869 la família Vives hi elabora vins de manera ininterrompuda. Amb 40 anys dedicats a l'elaboració de vins escumosos de qualitat elaboren amb els mateixos valors i filosofia que Corpinnat. Defensen la recuperació del romanticisme d'un Penedès autosuficient, bressol dels vins escumosos a tot l'estat, on cada finca elaborava els seus propis vins i que durant segles va fer-lo tirar endavant i que sens dubte el prepararà per als reptes venidors.
Amb la seva entrada a Corpinnat volen donar visibilitat a molts anys d'esforç i on tota la família –en Joan, la Teresa, en Guillem i la Martine i els petits que pugen– continuen treballant amb força per mantenir viva l'essència de conrear, elaborar, i embotellar en el Mas en sincronia amb la llum i la natura.
Força pel territori
Mas de la Basserola elabora des de l’any 2000 amb certificació ecològica, sempre amb verema manual i raïm de vinya pròpia. És també el primer celler del col·lectiu procedent del Pla de Manlleu, fet que enforteix l’arrelament territorial de CORPINNAT.
Acollir-se al paraigües de Corpinnat representa un doble guany, consolidant un projecte col·lectiu cada dia més consistent que manté viu el teixit vitícola del Penedès. I que gràcies a la seva fortalesa es poden afrontar els reptes del territori amb seguretat i solidesa, amb una visió de futur ple d’esperança davant les fortes agressions que amenacen aquest paisatge.
La manifesta aposta per la qualitat de tots els cellers membres de CORPINNAT està donant els seus fruits, amb un increment de valor per tota l’escala del sector vitivinícola.
Amb aquesta nova incorporació, CORPINNAT ratifica la seva aposta oberta i integradora amb l’objectiu de vertebrar un sector que no tant sols lluita per sí mateix si no que incorpora la defensa del paisatge, el sosteniment de la pagesia i, en definitiva, la identitat d’uns vins i d’un territori.