Participació de l?Escola d'Enoturisme a la Jornada “Talent i Gastronomia”: una trobada per impulsar el futur del sector gastronòmic a l'AMB
L’Auditori Can Calderón de Viladecans va acollir el passat 10 d'abril la jornada “Talent i Gastronomia”, una iniciativa impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Viladecans i la Fundació BCN Formació Professional, amb l’objectiu de valorar l’adequació de l’oferta de formació professional a les transformacions i tendències de les ocupacions principals d’aquest sector.
L’acte va començar amb la inauguració institucional a càrrec de la Il·lma. Sra. Olga Morales, alcaldessa de Viladecans i consellera delegada de Polítiques Socials i d’Igualtat de l’AMB.
Tot seguit, es va presentar l'estudi “Els sectors econòmics emergents i la formació professional a la RMB: Sector de la Gastronomia”, a càrrec de la Neus Pons, directora-gerent de la Fundació BCN Formació Professional, i la Victòria Sanjuan, investigadora de l’Observatori de l’FP.
La jornada va continuar amb una taula sectorial centrada en els reptes del talent al teixit gastronòmic, amb la participació de:
- Josep Lladonosa, referent de la cuina tradicional catalana
- Mingo Morilla, president de la FIHRT i del Gremi d’Hostaleria de Viladecans
- Laura Garcia, coordinadora del Consorci de Turisme del Baix Llobregat
- Samuel Valls, director de l’Institut Joan Ramon Benaprès
- Gerard Domingo, director de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya
La cloenda va anar a càrrec de la Sra. Elisabet Tejero, directora de serveis de Polítiques Socials i d’Igualtat de l’AMB, i la jornada va finalitzar amb un espai de networking i refrigeri, que va permetre l’intercanvi d’idees entre els participants.
Aquesta trobada reafirma el compromís per continuar treballant en una formació professional alineada amb les necessitats del territori i amb capacitat de generar oportunitats reals en sectors estratègics com el gastronòmic.