Corpinnat incorpora Celler Kripta i assoleix els 16 cellers membres
Amb la incorporació de Celler Kripta es reforça el seu compromís amb un model d’elaboració basat en la viticultura ecològica, vinya pròpia i aposta per la màxima qualitat en escumosos.
Sant Sadurní d’Anoia, 30 de juliol del 2025.
Celler Kripta és el nou membre de la marca col·lectiva Corpinnat després d’haver superat totes les auditories obligatòries. Ja són setze els cellers del territori penedesenc que aplega el col·lectiu i que elaboren vins escumosos seguint un dels reglaments més exigents del món en rigor i qualitat (100% de raïm ecològic, veremes manuals, vinificació íntegra a la propietat, llargues criances, entre d’altres).
Des del seu naixement, el 10 d’abril del 2018 fins l’actualitat, Corpinnat ha anat integrant els següents cellers: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut, Pardas, Bufadors, Cisteller, Viader, Mas de la Basserola i, des d’avui, Celler Kripta.
L’herència del treball
Quan el 1978, Agustí Torelló Mata elabora la primera ampolla de Kripta, i surt al mercat amb una inusual criança de 5 anys, culmina una trajectòria personal de 40 anys de treball. Fill de sastres i músics, va començar a treballar als 13 anys amb l’única herència del seu treball i la tenacitat per aprendre viatjant per tot el món on s’elaboren escumosos.
Fundador de la Confraria del Cava, president de l’Associació Catalana d’Enòlegs i reconegut com a un dels grans enòlegs del país, el 1986 va inaugurar les noves caves que avui són Celler Kripta amb un respecte absolut per les varietats autòctones i els terrers del Penedès.
Amb la seva entrada a Corpinnat Celler Kripta vol donar valor a la singularitat dels vins del Penedès i a una manera d’elaborar que enllaça tradició i tecnologia per aconseguir els millors escumosos. Celler Kripta és el treball d’una família que avui és ja de tercera generació: la Gemma, l’Àlex, el Marc, la Sofia i la Sara Torelló son hereus de la trajectòria personal de l’Agustí Torelló Mata que ha fet dels escumosos, la seva passió de vida.
La identitat pròpia del territori
Celler Kripta elabora tots els seus escumosos a partir de vins elaborats al celler, amb verema 100% manual i amb certificació ecològica i vegana. Va ser el primer celler en indicar a totes les ampolles la data de degollament i mantenir-se fidel a les varietats autòctones tradicionals i úniques dels Penedès: Macabeu, Xarel·lo i Parellada, tret identitari del celler que avui elabora 500.000 ampolles d’escumosos de llarga criança presents a més de 30 països.
Incorporar-se a Corpinnat és una aposta clara pel territori i per la màxima qualitat i prestigi que representa la marca col·lectiva amb la força i l’empremta que aporta cada família amb uns valors que dignifiquen la singularitat del Penedès.
Amb aquesta nova incorporació, Corpinnat ratifica la seva aposta oberta i integradora amb l’objectiu de vertebrar un sector que no tant sols lluita per sí mateix si no que incorpora la defensa del paisatge, el sosteniment de la pagesia i, en definitiva, la identitat d’uns vins i d’un territori.