Master class sobre Mineralitat en el vi: entre la percepció i la química,
L'última sessió magistral del cicle d'enguany serà el 20 d’octubre (17–20 h) sobre Mineralitat en el vi: entre la percepció i la química, una masterclass tècnica amb el prestigiós enòleg i investigador Antonio Tomás Palacios. Des de la Universitat de La Rioja i amb el suport del seu laboratori Excell Ibérica, Palacios abordarà com es percep i mesura la mineralitat, un concepte tan fascinant com complex. A partir d’investigacions recents i tècniques sensorials com el mètode CATA, els participants faran un tast guiat amb vins modificats químicament per detectar els compostos associats a aquesta sensació. Una experiència que connecta ciència i tast per comprendre un dels grans enigmes del llenguatge vinícola.
INSCRIPCIONS A LA MASTER CLASS AQUÍ
Antonio Tomás Palacios García és un professional de referència en l’àmbit de l’enologia, la investigació alimentària i l’ensenyament universitari. Després d’obtenir el títol d’Enginyer Agrònom per la Escola Tècnica Superior d’Enginyers Agrònoms de Madrid i doctorar-se el 1999 a la Universidad Politécnica de Madrid amb la tesi “Contribución al estudio de la inducción de la crianza biológica acelerada de vinos tintos mediante sistema mixto de crianza biológica y crianza convencional”, Palacios va combinar la recerca de punta amb la pràctica enològica per més de dues dècades