A l'Alt Penedès, 18 empreses entre explotacions agràries, allotjaments rurals, restaurants i activitats participen a la desena edició de Benvinguts a Pagès La Festa
Amb la desena edició del Benvinguts a Pagès el món rural català es prepara per viure de nou un cap de setmana de portes obertes en explotacions agràries i propostes originals en allotjaments, restaurants i activitats per rebre milers de visitants que podran descobrir la pagesia, el producte i la gastronomia de proximitat arreu de Catalunya.
Unes 40.000 persones es van desplaçar pel territori català en l’edició de l’any passat per viure una experiència lúdica per descobrir, tastar i comprar els productes del territori i que es complementa amb la participació d’allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d’activitats paral·lel.
A l’Alt Penedès
El Departament d'Agricultura, Ramadaria, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i prodeca organitzen un any més l'edició amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Consorci de Promoció Turística. En total hi participen 8 explotacions agràries: Bodegues Sumarroca, Cal Sis Dits, Celler Cuscó Berga, Cellers de Can Suriol, El Jardí dels Sentits, Hort de la Carmeta, Molí d’oli Josep Lluch i Molí d’oli ca la Madrona, 2 activitats complementàries: Passejada entre abelles i paisatge a Subirats i Experiència Silvestre a Font-rubí, 4
restaurants: El Celler, Cal Ticus SL, Restaurant Sol i Vi i Cal Joanet i 4 allotjaments rurals: Cal Farriol, Bolet Casa Modernista, Hotel Fonda Neus i La Casa del Molí.
Visites a les explotacions agràries i ramaderes
En aquest cap de setmana les explotacions inscrites de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar els camps, granges, barques i obradors. Les visites es completen amb tastos de productes que generen l’oportunitat de fer venda directa durant el cap de setmana omplint el rebost en una experiència única en què consumidors i pagesos d’arreu del país estableixen una relació directa que s’espera que continuï la resta de l’any.
A través d’experiències autèntiques i enriquidores, s’ofereix als usuaris l’oportunitat de submergir-se en l’autèntica vida rural, explorar les tradicions agrícoles i connectar amb la natura amb l’objectiu de promoure la cultura local i enfortir llaços entre la ciutat i el camp mitjançant una oferta inigualable de productes del territori i de temporada d’horta, fruita, verdura, làctics, cereals, carn, peix, oli. mel, cereals, etc.
Enguany, el visitant major de 15 anys haurà de fer un pagament de 2,50 euros en concepte de reserva. Es tracta d’un pagament simbòlic, que garanteix la reserva de la plaça i dona suport i recolza la feina i la tasca essencial dels pagesos i pageses per la societat, que a més a més, durant el cap de setmana rebran milers de visitants, i han d’organitzar el seu horari.
Tot l’any
El projecte té continuïtat tot l’any oferint una oferta estable amb més de 120 visites a les explotacions agroalimentàries de Catalunya. A través del projecte Benvinguts a Pagès Tot l’Any, els pagesos i pageses tenen l’oportunitat de generar activitat durant els 365 dies de l’any amb unes visites molt completes que asseguren una experiència personalitzada que més enllà de divulgar l’origen d’allò que mengem incorpora tastos de productes.
La varietat de productors, allotjaments, restaurants i activitats complementàries permetran als participants organitzar caps de setmana a mida en qualsevol punt del país. · Tota la informació al web www.benvingutsapages.cat.
