La master class “Mineralitat en el vi: entre la percepció i la química” tanca el cicle 2025 de formacions especialitzades
Ahir, a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, va tenir lloc la tercera i última sessió del cicle de master class 2025, dedicada a un dels temes més fascinants i debatuts del món del vi: la mineralitat. Amb el títol “Mineralitat en el vi: entre la percepció i la química”, la sessió va oferir una aproximació científica i sensorial a aquest concepte que sovint desperta curiositat entre professionals i amants del vi.
La sessió va estar conduïda per Antonio Tomás Palacios García, reconegut enòleg, investigador i docent universitari. Palacios va compartir els resultats de diverses investigacions que connecten la composició química del vi amb la percepció de la mineralitat, destacant la identificació de compostos clau i el desenvolupament de models predictius. També es va aprofundir en com els tastadors perceben aquest atribut mitjançant tècniques com el mètode Check-All-That-Apply (CATA).
Com a part pràctica, els participants van poder gaudir d’un tast de 8 vins modificats amb els compostos que defineixen la mineralitat, una experiència sensorial dissenyada per comprendre de manera tangible aquest fenomen que uneix ciència i emoció en el món del vi.
Amb aquesta activitat, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya posa punt final al cicle de master class 2025, reafirmant el seu compromís amb la formació especialitzada i innovadora en el sector vitivinícola i enoturístic.
