VITICULTORS DE L'ALT PENEDÈS VISITEN LA REGIÓ LLENGUADOC-ROSSELLÓ PER A CONÈIXER BONES PRÀCTIQUES EN VITICULTURA SOSTENIBLE

Del 21 al 24 d’octubre, un grup de viticultors, de la mà del Consell Comarcal, comparteixen experiències amb productors francesos que afronten reptes similars en sostenibilitat, canvi climàtic i innovació.
 

Del 21 al 24 d’octubre, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès acompanya un grup de viticultors de la comarca en una sortida de bones pràctiques a la regió vitivinícola del Llenguadoc-Rosselló (França), una zona amb característiques i reptes molt semblants als del nostre territori.

L’objectiu d’aquest viatge formatiu és conèixer experiències d’èxit i models innovadors en viticultura sostenible, diversificació de producte, cooperació entre cellers i adaptació al canvi climàtic. Durant quatre dies, el grup visitarà diferents explotacions, cooperatives i projectes vitivinícoles com el Château Les Arbousiers (Faugères), el Domaine Moulin de Lène (Magalas), la cooperativa Caveau Hèracles (Vergèze) o el Domaine Royal de Jarras (Aigües-Mortes), entre d’altres.

Aquesta activitat s’emmarca en la tasca del Servei d’Empresa i Ocupació del Consell Comarcal, que impulsa accions de suport al sector vitivinícola per fomentar l’intercanvi de coneixement i la millora contínua de la competitivitat de les empreses del territori. Aquesta acció compta amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i el Programa Emprèn Cat del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Segons ha destacat la consellera d’agricultura, la Sra. Catà “el Llenguadoc-Rosselló és un territori amb una trajectòria i uns reptes molt similars als nostres —des de la pressió climàtica fins a la necessitat de posicionar els vins en mercats més sostenibles i de qualitat—. Aquest intercanvi ens permet aprendre, inspirar-nos i reforçar la col·laboració transfronterera”.