Vilafranca presenta “OBRIM VI”, un programa innovador per impulsar els microcellers del territori
L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, presenta OBRIM VI, un nou programa destinat a promoure i donar visibilitat als petits cellers del territori. La iniciativa s’emmarca dins dels programes Emprendre en Jove i Emprenedoria Vitivinícola, i té com a objectiu millorar la capacitat de comercialització dels microcellers, connectar-los amb nous públics i reforçar la marca Penedès.
Segons ha destacat el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Medialdea, durant la presentació, en què ha estat acompanyat de la cap de servei, Rosa Figueras, “OBRIM VI és un espai de creixement, d’aprenentatge i de projecció conjunta del nostre teixit vitivinícola. Volem impulsar els microprojectes del territori, especialment aquells liderats per joves emprenedors, i oferir-los eines reals per créixer i obrir-se a nous mercats. El procés de comercialització i arribar al consumidor final són els grans reptes dels cellers que comencen”.
En aquesta primera edició hi participen 17 cellers seleccionats mitjançant convocatòria pública, amb prioritat per als projectes emergents dins de l’àmbit territorial de la DO Penedès. El programa es desplega en quatre línies d’acció principals, que combinen promoció, formació i experiència compartida.
Les quatre accions d’OBRIM VI
1. Tast professional a Vilafranca – 3 de novembre, Centre Àgora
2. Tast professional a Barcelona – 17 de novembre, Espai Penedès (Barcelona)
o Hi participaran 15 cellers, amb dues referències de vi cadascun.
o Més d’una vintena de professionals del sector (sommeliers, restauradors i botigues especialitzades) tastaran els vins i oferiran feedback directe als elaboradors.
o Els tastos inclouran un espai de networking per afavorir la col·laboració i la projecció comercial dels cellers.
o L’objectiu és donar a conèixer els vins locals al sector professional i obrir noves oportunitats de mercat.
3. L’EFÍMER Pop-Up Store – del 6 al 9 de novembre, a la capella de Sant Joan
o Amb la participació de 7 cellers i 8 projectes d’altres sectors (joieria, moda, artesania, serveis...).
o Un espai per testar productes nous, generar sinergies i promoure el talent local.
o Horari: dijous i divendres de 17 a 20.30h; dissabte i diumenge d’11 a 14h i de 17.30 a 20.30h.
o Des de l’Ajuntament es convida a la ciutadania a visitar l’EFÍMER i aprofitar per avançar les compres de Nadal.
4. Campanya als restaurants locals – del 10 al 23 de novembre
o Hi participaran entre 6 i 8 restaurants de Vilafranca, juntament amb els 17 cellers del programa.
o Els establiments oferiran una carta especial de vins de microcellers, i els clients que en triïn participaran en el sorteig d’un lot de vins locals.
o Una acció oberta al públic general per apropar els vins del territori al consumidor final.
Formació i impuls per a la marca Penedès
El programa inclou també una sessió formativa prèvia per als cellers, centrada en aspectes de comunicació i presentació als tastos professionals.
“Volem posar en valor l’esperit col·laboratiu d’aquest projecte, que combina formació, promoció i experiència compartida. OBRIM VI és una mostra viva de la força de l’emprenedoria vitivinícola local i del potencial dels nostres joves elaboradors”, ha remarcat el regidor.
OBRIM VI vol consolidar-se com un programa de referència per a l’emprenedoria vitivinícola local, reforçant la identitat i la qualitat dels vins del Penedès i generant nous canals de difusió i comercialització per als petits productors.
“És un exemple de com el treball conjunt pot generar més oportunitats i enfortir la marca Penedès”, ha conclòs el regidor de Promoció Econòmica.
Llistat de cellers participants
Celler Cairons
Can Vallès
Can Lleó
Celler Eravi
Coop-era
La Fita - Vins Personals
Bellpla Vins
Mulet Viticultors
Les iaies
Mas Guineu Vinyaters
Shida Vins
Heretat Baltà de Cela
Celler Indomita
Joan Grill
Amat Montané
Vinestar
Vins Al Ras
