4 EMPRESES DE L'ALT PENEDÈS HAN PARTICIPAT AL GASTRONÒMIC FÒRUM BARCELONA EN EL MARC DEL PROGRAMA XARXA PRODUCTES DE LA TERRA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA
El Fòrum Gastronòmic es celebra a Barcelona els dies 3, 4 i 5 de novembre. L’esdeveniment és una referència per al sector i es consolida any rere any per la seva capacitat de reinventar-se i de proposar nous formats. En cada nova edició, el Fòrum posa a l’abast dels visitants professionals, cercadors de qualitat, i un espai perquè les empreses productores de la demarcació de Barcelona puguin donar a conèixer els seus productes.
Aquest any coincideix amb la nominació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, i el Fòrum comptarà amb la presencia de tots els xefs amb estrelles Michelin de Catalunya, per posar en valor la Nova Cuina Catalana.
Igualment, en l’edició d’enguany es posa en valor el producte local, i en l’espai de la Xarxa Productes de la Terra i Parc a Taula de la Diputació de Barcelona, hi ha participat les empreses de l’Alt Penedès: Quality Blends d’Olèrdola, Ca l’Estevet d’Ordal, Valliser, fruits de la terra de Vilobí del Penedès i Olivaba de Gelida. En l’espai rebost de Catalunya, les empreses tenen l’oportunitat de donar a conèixer el seus productes, amb diferents xerrades i degustacions.
En el marc del Gastronòmic Fòrum Gastronòmic, ahir dilluns dia 3 va tenir lloc els Premis Innoforum, un reconeixement a la innovació que aporten la indústria del foodservice i l’artesania alimentària a la gastronomia, així com també, una manera de contribuir a un món més sostenible.
Els premis estan repartits en diferents categories, i l’empresa Ca l’Estevet, embotits d’autor, d’Ordal, va ser premiada amb la categoria de Gust més original en aliments salats, amb la presentació del seu nom producte Peus de porc farcits amb poma i foie. Segons expliquen els seus propietaris, Enric Rosell i Montse Ros, “els nostres peus de porc farcits, un clàssic de la cuina que hem reinventat per sorprendre el paladar”. De Peus de porc farcits n’elaboren amb botifarra negra i bolets, i en el marc el Fòrum han presentat els Peus de porc farcits amb poma i foie.
El premi va ser recollit per Enric Rosell, Mestre Artesà de Ca l’Estevet.
Ahir a la tarda també va tenir lloc al Gastronòmic Fòrum Gastronòmic, l’acte de Reconeixement a les empreses de la Xarxa Productes de la Terra compromeses amb la recuperació de varietats locals. L’acte, dirigit per la divulgadora Empar Moliner, va comptar amb ponències i una taula rodona per explicar diferents projectes de recuperació de varietats locals : experiències , reptes i futur. Al finalitzar, va haver-hi el reconeixement a les diferents empreses de la Xarxa de Productes de la Terra que han recuperat varietats locals i que aposten per la producció de varietats en risc de desaparèixer.
Les empreses reconegudes de l'Alt Penedès són les empreses criadores de Gall del Penedès amb IGP: Granja Guirigall de El Pla del Penedès i Masia Moliner de Castellví de la Marca, i l’empresa a Coop_Era amb la recuperació de la Mongeta del 29.
L’acte de Lliurament va anar a càrrec de Juan Antonio Pérez, diputat adjunt de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme i Olga Serra, diputada delegada de Comerç i Consum de la Diputació de Barcelona, i van recollir el reconeixement Elisabeth Colomer de la Granja Guirigall i Rafael Moliner de Masia Moliner.
