Primera acció del programa OBRIM VI: tast professional amb 15 cellers emergents del Penedès

Aquest dilluns 3 de novembre va tenir lloc a Vilafranca del Penedès la primera acció del programa OBRIM VI, impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca a través del Servei de Promoció Econòmica i amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar la visibilitat i la comercialització dels vins de microcellers joves del territori.

L’activitat va consistir en un tast professional en què van participar 15 cellers emergents, que van presentar dos vins cadascun davant de 19 professionals del sector vinícola: restauradors, botigues especialitzades, sommeliers i distribuïdors del Gran Penedès. Durant dues hores, cada celler va disposar de cinc minuts per explicar el seu projecte i els seus vins, mentre els assistents tastaven i valoraven individualment cada referència. Els 15 cellers són: Celler Cairons, Can Vallès, Can Lleó, Celler Eravi, Coop-era, La Fita–Vins Personals, Bellpla Vins, Mulet Viticultors, Les Iaies, Mas Guineu Vinyaters, Shida Vins, Heretat Baltà de Cela, Celler Indomita, Amat Montané i Vinestar.

Imatge
 

Un cop finalitzat el tast, es va habilitar un espai de networking perquè els cellers i els professionals poguessin intercanviar impressions, obrir oportunitats de negoci i establir nous contactes.

La sessió va ser dinamitzada per Xavier Domènech, sommelier i director de TopWINEEXPERIENCE, expert en vins gastronòmics.

El proper 17 de novembre es realitzarà un segon tast professional, adreçat a prescriptors i agents del sector de Barcelona, i tindrà lloc a l’Espai Penedès a Barcelona.

Els cellers participants  de les diferents accions de l’OBRIM VI han seleccionats a través de la convocatòria pública del programa, i són petits productors que aposten per la singularitat, treballant majoritàriament amb varietats locals, vinyes pròpies i una clara orientació cap a l’agricultura ecològica i les pràctiques regeneratives. 

Tant els cellers com els professionals assistents van fer una valoració molt positiva de la sessió, destacant la qualitat dels vins, el format àgil del tast i la utilitat del contacte directe entre productors i prescriptors. Es tracta de la primera vegada que es realitza una acció d’aquestes característiques al territori, i es considera un pas important per donar projecció comercial als projectes vinícoles emergents del Penedès.

 

Imatge
 
 

L’OBRIM VI consta de quatre accions principals:

1.    Tast professional a Vilafranca del Penedès (3 de novembre)

2.    Tast professional a Barcelona amb prescriptors del sector (17 de novembre, Espai Penedès a Barcelona)

3.    Efímer POP-UP Store: una botiga efímera amb 8 cellers emergents i 8 projectes artesans i gastronòmics del territori, oberta del 6 al 9 de novembre a la capella de Sant Joan de Vilafranca.

4.    Campanya en l’àmbit de la restauració (del 10 al 23 de novembre), amb la participació d’establiments del Penedès i un sorteig de 6 lots de vins entre totes les persones que consumeixin referències del programa durant la campanya.

Tota la informació detallada es pot consultar a: https://promocioeconomica.vilafranca.cat/serveis/obrim-vi