L'alumnat del CFGS guia el tast de vins i maridatge amb joies a la Festa de la Joia Sant Eloi
El passat 28 de novembre al Claustre dels Trinitaris es va a dur a terme la Festa de la Joia Sant Eloi organitzada per l’Escola d’Art Arsenal. Els estudiants de 1r del Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme, van conduir un tast maridat amb joies sota el títol From the soil to the sparkle, una proposta que va establir un diàleg creatiu entre el procés d’elaboració del vi i el de creació de peces joieres.
L’experiència es va estructurar en quatre actes que guiaven els assistents per un recorregut comparatiu:
- Un most (A mostos de Mulet Viticultors, presentat com el producte en brut que inicia el camí cap al vi.
- Un vi blanc (Clos Ancestral de Família Torres) elaborat amb una varietat recuperada al Penedès, símbol de tradició i preservació del patrimoni vitivinícola.
- Un vi negre amb criança (+Natura de Pinord), per reflexionar sobre el valor del temps com a mestre en ambdues disciplines.
- L’escumós (Cava Brut Vall d’Lluna) com a culminació del procés, entès com la peça final lluminosa. Es va servir amb purpurina comestible daurada per reforçar l’efecte d’esplendor.
Acompanyant aquestes referències líquides, els convidats també van poder degustar un gra de raïm amb una làmina comestible d’or, que servia de pont entre el most i el primer vi; i pa amb oli d’oliva verge extra per realitzar la transició entre el vi negre i l’escumós, tot evocant la triada mediterrània i la història del vi al Penedès.
Tots els estudiants van assumir un paper actiu en el desenvolupament de la proposta: des de la concepció de la idea i l’elaboració de la presentació fins a la decoració de la sala i la recerca sobre cada vi. Els encarregats de guiar el tast i servir els vins van ser Andrea Garcia, Alberto Salas, Ursula Uberni, Núria Sevilla, Mariska Blom i Erekle Bagration, acompanyades per les docents Karen Rützou i Begoña Fernández.
