La V Fira del Contraban i la Pagesia de Cunit se celebrarà el dia 1 de juny

Enguany, la Fira del Contraban i la Pagesia se celebrarà dissabte 1 de juny. Una de les principals novetats d’aquesta edició serà un petit trenet amb locomotora de vapor, que farà un recorregut de 120 metres en una via de circuit tancat a la plaça Santiago Rusiñol. El tren té quatre vagons, on hi podran pujar canalla i persones adultes, de forma gratuïta.

L’altre acte destacat és la presentació del projecte de la Ruta de la transhumància des de Cunit a la Santa Coloma de Queralt, que es farà el dia 1 a la tarda i anirà a càrrec de l’especialista en el tema, Joan Rovira. Entre d’altres peces informatives, s’està fent un plànol desplegable que estarà en català, castelà, anglès i francès. Aquesta presentació forma part del projecte de recuperació de les rutes pecuàries de la zona, pel seu valor patrimonial.

L’esdeveniment, que ja s’ha consolidat com a tradició, recrearà un dia quotidià dels cunitencs i cunitenques a la època de la postguerra. Com moltes altres poblacions costaneres de Catalunya,  el municipi de Cunit va utilitzar el seu litoral per a fer entrar carregaments de tabac,  protegits per la foscor de la nit. Per a molta població, la majoria pagesos, es va convertir en una manera més de guanyar-se uns diners extres per afrontar la pobresa, a causa dels pocs recursos de què disposaven.

Programa d’actes

  • 10 h, Inici de la fira amb les diferents parades d’artesans ubicades pels diferents carrers del Nucli Antic fins a les 21 h
  • 11 h -14 h, Activitats i jocs infantils a la Plaça del Casal i Trenet a la plaça Santiago Rusiñol
  • 12 h, Projecció dels documentals a la sala d’actes del Casal Municipal.
  • 13 h, Cercavila musical pels carrers del Nucli Antic.
  • 17 h – 21 h, Activitats i jocs infantils a la Plaça del Casal i Trenet a la Plaça Santiago Rusiñol
  • 18 h, a la Sala del Casal Municipal. Presentació del projecte de la Ruta de la transhumància des de Cunit a la Santa Coloma de Queralt, a càrrec de Joan Rovira.
  • 11 h – 20 h, diferents carrers del Nucli Antic. Exposició de vehicles i motos d’època en diferents carrers en els que es desenvolupa l’activitat.