Les Fires de Maig arrenquen amb un 80% dels expositors del Penedès

El certamen estarà obert fins diumenge amb un total de 122 expositors i 17.000 m2 de superfície.

L'Alcalde Pere Regull, acompanyat pel tinent d'alcalde de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, i d'altres membres de l'equip de govern i del consistori, i autoritats comarcals, ha presidit la inauguració oficial de les Fires de Maig o dels Enamorats 2019. A l'acte també hi ha assistit Quim Ferrer, secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya. La inauguració oficial ha estat precedida per la conferència inaugural a l'Auditori municipal que ha ofert el president de la patronal Foment del Treball, Josep Sànchez Llibre. 

De l'edició d'enguany de les Fires de Maig destaca la presència dels diversos sectors econòmics del territori: comerç i serveis (34%), automoció (32%), associacions i entitats (13%), maquinària agrícola (12%) i plaça del Vi-alimentació (9%), amb un total de 122 expositors. D'aquests un 79% són de la comarca del Penedès i un 85 de l'àmbit de la Vegueria. 17 expositors són nous. Els estands ocuparan una superfície firal de 17.000 m2, als quals se sumaran 20.000 m2 més de zona d'estacionament per a uns 2.350 vehicles, 10.000 m2 de zona d'atraccions i 50 parades d'artesans al llarg de l'avinguda de Catalunya. Com cada any hi haurà el bus gratuït i el trenet que porten els visitants des del centre de la Vila a la Zona Esportiva. 

Després del tall de la cinta inaugural, la comitiva ha fet el tradicional recorregut per tots els estands de recinte firal. En declaracions als micròfons de Ràdio Vilafranca, Pere Regull ha dit que les Fires es fan “perquè són útils. No es fan perquè sí. El sector privat hi aposta. Ho demostra el 80% dels expositors que són del Penedès. La gent encara vol veure els productes, provar-los, tastar-los...no tot és Internet i veure productes per una pantalla”. L'alcalde es mostrava satisfet del poder d'atracció de les Fires. “Aquests dies ens visitarà molta gent, potencials compradors que deixaran diners que s'invertiran al Penedès”, afirmava Regull.