Els setens Premis Vinari posaran a prova 950 vins catalans

Aquest matí s'han presentat al Centre Àgora de Vilafranca les novetats de la setena edició dels Premis Vinari 2019, el mateix dia en què començaven tastos a la seu de l'INCAVI. Un jurat format per una seixantena de professionals -entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i distribuïdors- tastaran a cegues i posaran nota als prop de 950 vins que enguany competeixen al certamen. Es tracta d’una xifra rècord que consolida el concurs entre el sector i el converteix en garantia per al consumidor final.

Els vins que superin la primera fase es tastaran a Rubí a principis de setembre, d'on en sortiran els guanyadors que es donaran a conèixer a la gala de lliurament que es farà a l'Auditori de Vilafranca el divendres 11 d'octubre. Un acte que es podrà seguir en directe des del Canal 33.

La directora dels Premis Vinari, Eva Vicens, explicava les novetats del certamen, entre les quals l'estrena d'un sistema digital de puntuació dels vins que ajudarà a centralitzar resultats. Segons ha afirmat "els Premis Vinari són un altaveu del vi català, una eina pels consumidors, però també perquè els cellers puguin donar a conèixer el seu producte".
El regidor Joan Manel Montfort ha explicat que "des del seu inici, el concurs ha evolucionat i innovat, fet que li dona èxit. Des de l’Ajuntament apostem per ser referents en el sector del vi. Els Vinari han ajudat a prestigiar els vins de Catalunya i a augmentar el seu consum i les vendes dels cellers guardonats”. Xoan Elorduy, cap de servei de viticultura de l’INVAVI ha explicat que els tastos es realitzaran a la seu de l’INVAVI durant tota la setmana. “Aquesta feina dona els seus fruits: el consum de vi català amb DO continua creixent. Tots aquest treball van arribant al consumidor final, que els valora i  els transforma en consum”.

Finalment l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha recordat que va ser un encert la idea de crear els premis i l’aposta de l’Ajuntament de donar los suport i col·laborar amb ells i ha assegurat que "la nostra intenció és que els premis Vinari es quedin a Vilafranca, hi son i els volem continuar tenint. Ens reforça el nostre ADN. Les accions de l’Ajuntament de suport a l’àmbit vitivinícola, des del Camí del Vi, l’Escola d’Enoturisme, la Wine Business School, etc.,van aquesta línia”. També ha apuntat que "a l'hora de la veritat es fa poca pàtria amb el vi, quan realment el producte és boníssim. I la difusió que es fa dels nostres vins a través dels Premis Vinari són un gran acte de país".