Neix Allotjaments amb DO per divulgar la cultura del vi des dels establiments turístics

Després de dos anys de treballs per a la definició del projecte, avui neix Allotjaments amb DO, una iniciativa que s’ha concretat en una associació sense ànim de lucre amb la voluntat de promoure i divulgar la cultura del vi des de diferents establiments turístics que ofereixen estades de qualitat a les dotze regions vitivinícoles de Catalunya.

Amb una clara voluntat integradora, Allotjaments amb DO és un projecte transversal i vertebrador, impulsat per establiments turístics molt diversos (hotels, masies de turisme rural, cellers amb allotjament, bed & breakfas) que volen aportar valor afegit i distinció a la seva marca amb una oferta de productes de qualitat vinculats al món del vi.

Amb una especial sensibilitat per la gastronomia i el vi de cada regió, els integrants d’Allotjaments amb DO reben els seus clients amb una copa de benvinguda i els ofereixen una visita a un celler o una activitat enoturística genuïna de la zona. L’objectiu és que l’estada sigui una autèntica experiència amb Denominació d’Origen. 

Tota la informació sobre Allotjaments amb DO, els seus integrants i els cellers col·laboradors, es pot trobar a www.allotjamentsambdo.com, amb una agenda d’activitats relacionades amb el món del vi, informació sobre les destinacions i els establiments, i una àmplia oferta d’activitats enoturístiques en diferents regions vivitinícoles del país. 

La presidenta d’Allotjaments amb DO, Marta Domènech, considera que l’associació obre la porta a unes noves sinergies que aniran en benefici del sector turístic català, dels cellers i de tots aquells que viuen de la cultura del vi en cada una de les regions vinícoles catalanes “i, això és molt important, perquè el vi català és un dels valors que no es poden globalitzar ni deslocalitzar i ens permet identificar-nos amb un producte directament vinculat al territori”. 

Els membres fundadors d’Allotjaments amb DO són deu establiments ubicats en les dotze regions vinícoles de Catalunya. Aquests establiments turístics estan estretament lligats a l’oferta enoturística i dels cellers de la zona. En el cas del Penedès, de moment s'hi han sumat els establiments Mas Lagostera i Masia Olivera. Els socis fundadors d’Allotjaments amb DO estan oberts a incloure nous hotels, masies de turisme rural, cellers amb allotjament,... que es vulguin integrar al projecte i compleixin les característiques necessàries per fer-ho. A més, també busquen la inclusió de cellers col·laboradors per afavorir les sinergies necessàries per fer que el projecte sigui un èxit.