XI Nit dels Xarel-los

El dissabte 15 de juny, entre les set de la tarda i les dotze de la nit, se celebrarà al Claustre de Sant Francesc la Nit dels Xarel·los, que enguany celebrarà l’onzena edició. L’acte, organitzat pel restaurant El Gat Blau i patrocinat per la DO Penedès, aglutirà 13 cellers que presentaran 25 xarel·los. Entre les novetats es troben dos referències veganes. Olga Guasch, gerent del restaurant, explicava que enguany continuaran amb el braçalet que donarà dret a tastar tots els vins presents, una iniciativa que va ser molt ben valorada l’any passat.

També continua el tast d’ostres del Delta i les degustacions de productes del restaurant i dels formatges de Xerigots. També incidia en què l’acte està pensat per a tots els públics, entre els quals la gent jove i les famílies amb fills: “Volem captar a la gent jove per fomentar el consum de vi i també a la canalla perquè són el futur”. El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, explicava que “fa més de deu anys que els elaboradors van fer una aposta seriosa pel xarel·lo, una de les nostres varietats autòctones. Gràcies a l’esforç de les empreses tenim grans vins”.

Finalment, el president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, ha explicat que en l'actuació que faran a partir de les 20h davant del claustre, la tercera que fan durant La Nit dels Xarel·los, alçaran castells de vuit perquè "aquest inici de temporada està sent molt tranquil perquè estem fent canvis en els castellers de tronc i a les manilles, i per això veig difícil que fem castells de nou". Badell ha agraït el patrocini de la DO Penedès amb qui ha assegurat que "compartim molts valors, com l'excel·lència a l'hora de fer les coses o el treball en equip". Per això, apuntava que "és una actuació que es va consolidant, en la qual cada any hi participen més castellers, i que ja forma part de l'agenda de la colla".

Els tiquets tindran un preu de 15 euros i donaran dret a al forfait pels tastos de vi, amés de tres degustacions de menjar. Es poden comprar anticipadament a El Gat Blau, o el mateix dia al claustre.