Els vespres al castell d'Olèrdola s'omplen d'activitats aquest estiu

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament d’Olèrdola dinamitzen el conjunt monumental amb activitats per a tots tipus de públics els dies 3, 10 i 17 d’agost

Entre les novetats d’enguany destaquen les postes de sol amb música ambiental i diferents espectacles relacionats amb l’univers

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament d’Olèrdola conviden a gaudir dels capvespres durant tres dissabtes d’agost al conjunt històric d’Olèrdola d’una forma diferent. S’han programat activitats per a tots tipus de públics els dies 3, 10 i 17 d’agost emmarcades en l’observació del cel i el patrimoni. Així, el dissabte 3 d’agost es proposa una mirada mitològica; el 10 d’agost, una mirada antropològica, i el 17 d’agost, una mirada científica.
La programació comença a les 19 hores i dura fins mitjanit. Cada una de les tres sessions gira entorn d’una mirada diferent inspirada en la mitologia, l’antropologia i la ciència que permetrà relaxar-se mirant la posta de sol, gaudir de música, teatre i altres espectacles, observar el cel en el planetari, passejar de la mà dels arqueòlegs per descobrir aspectes inèdits d’Olèrdola i contemplar els estels i els Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç en una nit d’estiu. Durant totes les vetllades es disposarà de servei de food truck.
 
Mirada mitològica, dissabte 3 d’agost
A les 19h i a les 19:30h s'iniciaran sengles visites comentades singulars i de la mà dels especialistes del conjunt històric "Nèctar dels déus: Vinyes, cellers i vins". Hi descobrirem els orígens de la viticultura al Penedès i la importància que la vinya i el vi tenien en la ciutat medieval d’Olèrdola, amb la descoberta recent de diferents cellers.
 
A les 20h, 20.30h i 21h, gràcies a un planetari instal·lat dins el recinte emmurallat, de la mà de l’astrofísica Inés Dibarboure es podrà conèixer la volta celeste mitjançant el taller "Descobrint constel·lacions".
Entorn les 20.30h el visitant podrà deixar-se endur la imaginació gaudint de la posta de sol amb música ambiental.
A les 21.30h s'iniciarà l'espectacle “88 INFINITS”, narració plena d’humor a càrrec d’Arnau Vilardebò. Posteriorment, de 22.30h a la mitjanit, es podrà continuar amb l'observació del cel a ull nu i amb telescopi.
 
Mirada antropològica, dissabte 10 d’agost
A les 19h i 19.30h s'iniciaran les visites comentades singulars i de la mà dels especialistes del conjunt històric " Entre el que és tangible i el que és intangible". En la visita coneixerem quins han estat els rituals i creences relacionats amb la mort dels diferents pobles que han habitat Olèrdola.". En la visita coneixerem quin han estat els rituals i creences relacionats amb la mort dels diferents pobles que han habitat Olèrdola.
A les 20h, 20.30h i 21h, gràcies a un planetari instal·lat dins el recinte emmurallat, de la mà de l’astrofísica Inés Dibarboure es podrà conèixer la volta celeste mitjançant el taller "Descobrint constel·lacions". Entorn les 20.30h, posta de sol amb música ambiental.
A les 21.30h s'iniciarà l'actuació musical del grup Marenda, amb la qual el visitant viatjarà per un seguit de melodies de danses tradicionals, cançons populars i poesies musicades. Entre totes elles abasten el període que va des de l’edat mitjana fins als nostres dies. Les peces seleccionades fan referència als diferents moments de la vida humana: la infantesa, la joventut, el joc, la festa, l’amor, la parella, la família, la maduresa.
Finalment, de les 22.30h a la mitjanit podrem continuar amb l'observació del cel a ull nu i amb telescopi.
Mirada científica, dissabte 17 d’agost
A les 19.h s'iniciarà la visita comentada singular i de la mà dels especialistes del conjunt històric: "Nova llum sobre el nostre passat. De la bioarqueologia a la química". Hi coneixerem com el desenvolupament de determinades ciències ha permès a l’arqueologia fer un salt qualitatiu importantíssim en el coneixement de les societats precedents. La visita pel jaciment descobrirem quines anàlisis s’han dut a terme i que ens han aportat.
 
A les 20h, 20.30h i 21h gràcies a un planetari instal·lat dins el recinte emmurallat, de la mà de l’astrofísica Inés Dibarboure podrem conèixer la volta celeste mitjançant el taller "Descobrint constel·lacions". Posteriorment, entorn les 20.30h, posta de sol amb música ambiental.
 
A les 21.30h s'iniciarà l'espectacle "Mirades a l'univers", un conte musical, la narració d'una història fascinant, aquella que explica els nostres orígens i que es pregunta sobre el nostre futur. Un espectacle multimèdia de caràcter divulgatiu, una trobada entre música i ciència que explica la història de l'univers, des de la Gran explosió fins als nostres dies. Un recorregut multidisciplinari on s'integren música electrònica interpretada en temps real amb instruments avantguardistes, instruments tradicionals de diferents parts del món i texts narrats en directe que descriuen de forma breu la història del nostre univers, tot això acompanyat d’imatges curosament escollides per il·lustrar aquest viatge fascinant.
Finalment, de les 22:30h a la mitjanit es podrà continuar amb l'observació del cel a ull nu i amb telescopi.
 
Contacte i més informació
Núria Molist (nmolist@gencat.cat) i Maite Esteve (estevecm@olerdola.cat)
Programació completa i detalls organitzatius: www.macolerdola.cat
Reserva prèvia per a visites guiades i planetari: 93 890 14 20 / 675 78 29 36 i mac.olerdola@gencat.cat