El Gremi organitza una visita al Celler Alsina & Sardà en el marc de l'Assemblea FIHRT del mes juliol

Ubicada en el cor de l’Alt Penedès,i amb un total de 40 hectàrees i amb el màxim respecte cap a la terra realitzant un cultiu pràcticament ecològic, acompanyat d’instal·lacions dotades amb la millor tecnologia., diversos representants dels Gremis de la FIHRT, així com partners de la Federació, han participat avui en una visita al Celler Alsina & Sardà.

Hem pogut comprovar de primera mà que a Alsina&Sardà, la tradició i innovació van de la mà.

La dedicada fusió entre tècnica i talent es veu coronada per la qualitat dels seus productes.

Alsina & Sardà

Els seus inicis en el cultiu de la vinya daten de 1862, a la propietat de Cal Janes, al municipi del Pla del Penedès. En aquella època els viticultors elaboraven el vi a les propietats i el venien a comerciants.

L'any 1982 la família s´inicia en el món dels vins i caves, elaborant les seves primeres ampolles a la petita cava familiar de Ca l'Avi (Subirats). En un curt espai de temps el volum de producció incrementa i s´han d'ampliar les instal·lacions; és llavors, el 1986, quan comencen a elaborar vins i caves a les instal·lacions actuals, al barri de les Tarumbes (El Pla del Penedès).

En el trancurs de tots aquests anys de dedicació a la vinya, la família ha anat aprofundint en el coneixement del medi i de la terra, i així han pogut interrelacionar-se la natura i el treball sobre ella. Mantenir l'equilibri de l'ecosistema i desenvolupar un cultiu sostenible dóna com a resultat que la terra s'expressi en els seus fruits. Els nostres vins i caves volen ser l’expressió d’aquelles característiques qualitatives que defineixen la nostra terra i el nostre clima.

Un 'terroir' de qualitat, un clima idoni, l’experiència acumulada en el treball amb aquests elements, l’ús de les tecnologies més avançades, i un grup humà i professional compromès, ens fan creure en aquest projecte, que anem consolidant dia a dia.