La FIHRT celebra la seva Assemblea General a Mas Botins, organitzada pel Gremi d'Hostaleria de l'Alt Penedès

Ahir va tenir lloc al Restaurant Mas Botins, l'Assemblea General de la FIHRT, que va comptar amb la presència de representants de GRUP JOAN i de PIMEC:

L'Assemblea de la FIHRT, la darrera abans de vacances, va tenir com a aspectes destacats, la ferma aposta de la Federació i els seus Gremis i Associacions per a la sostenibilitat. 

Des de fa temps, la FIHRT i els seus Gremis, treballen en el Projecte Remenja'mmm, i participen en l'elaboració del Projecte de LLei sobre Malbaratament Alimentari, però més enllà d'aquesta premisa, des de la FIHRT influïm en els nostres gremis i associats, per a implementar una política de sostenibilitat, de residu zero, i plàstic zero. D'aqui els darrers acords amb GRUP JOAN, 

Distribuïdora Joan, des del 1981, subministradors per a l’hostaleria. Amb més de 30 anys d’experiència en el món de la fabricació i la distribució de productes per a l’equipament, neteja, higiene i manteniment professional, Distribuïdora Joan, S. A., de Grup Joan, s’ha consolidat com un dels subministradors per al canal Horeca referents dins del panorama empresarial del nostre país.
L’essència de Grup Joan, al llarg de la història, es resumeix en un lema: “Millorar per créixer”. Això ha permès a la companyia posicionar-se com un referent del sector en l’àmbit nacional i, paral·lelament, experimentar un gran desenvolupament de la seva activitat a nivell europeu, assegurant una evolució continua de les empreses que integren Grup Joan.

Durant la sessió vam poder comptar amb la intervenció d'Isabel Coderch Vergés, Especialista en Restauración Sostenible, i responsable de http://telosirvoverde.com/ que ens va il.lustrar sobre la situació de la restauració sostenible a casa nostra.

Posterioment, els assistents van participar en una xerrada dirigida per Joaquim Braulio, membre de la Comissió d'Economia Circular de PIMEC, i CEO de BeCircular GROUP 381.

PIMEC impulsa diferents accions per apropar aquest model econòmic a les petites i mitjanes empreses catalanes, i en aquest sentit,  ha engegat una línia de treball per promoure l’economia circular entre les pimes. Durant aquest 2019, la patronal ha impulsat diferents accions per apropar aquest model econòmic a les petites i mitjanes empreses catalanes, a través d’un pla estratègic que tindrà continuïtat fins l’any vinent.

PIMEC ha desenvolupat a través de la seva Comissió de Medi Ambient i Economia Circular, una primera fase de sensibilització, amb l’objectiu d’introduir a les empreses el model circular. A partir d’aquí, la patronal posarà en marxa un projecte que mesurarà, a través d’una eina, el grau de circularitat del model de negoci de cada pime, i que identificarà tots aquells aspectes que siguin propis de l’economia circular en cada una de les empreses. Paral·lelament, PIMEC establirà vincles amb diferents països europeus en els quals l’economia circular està més desenvolupada i iniciarà relacions amb eurodiputats per tenir un contacte més directe amb la Comissió Europea.

L’economia circular en la petita i mitjana empresa

L’economia circular és un concepte econòmic lligat a la sostenibilitat que té com a objectiu l’eficiència i l’optimització en l’ús dels recursos, per tal que es mantinguin en l’economia durant el màxim temps possible i es generin els mínims residus. Es tracta d’una nova economia, circular i no lineal, basada en el principi de tancar el cicle de vida dels productes, els serveis, els residus, els materials, l’aigua i l’energia, que cada vegada està adquirint més importància en el paradigma econòmic actual. A més, les innovacions relacionades amb la circularitat sovint van associades a millores en costos operatius.

En aquest context, PIMEC s’ha convertit en el primer agent social en reconèixer orgànicament el concepte d’economia circular, incorporant el terme en la seva comissió mediambiental, que ara s’anomena Comissió de Medi Ambient i Economia Circular.

La patronal, a més a més, porta temps treballant per donar a conèixer aquest model econòmic entre la petita i mitjana empresa. En l’actualitat, executa un projecte de Simbiosi Industrial en polígons industrials per trobar sinèrgies entre les empreses per compartir els recursos o aprofitar els residus. PIMEC també ha liderat jornades sobre la matèria amb empreses de la seva sectorial agroalimentària i ha organitzat trobades sobre els ajuts per ecoinnovació, posant en comú a empresaris i experts.