S'inaugura la Xarxa d'Autocaravanes-RV Penedès Sites&Vineyards, integrada per dotze municipis de la comarca

Martí Sarroca ha acollit aquest migdia l’acte d’inauguració de la Xarxa d’Autocaravanes-RV Penedès Sites & Vineyards, una proposta turística que compta, inicialment, amb la participació de dotze municipis de la comarca, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

En concret, els municipis que en formen part són els de Vilafranca, Sant Sadurní, Subirats, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, el Pla del Penedès, Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca, Sant Cugat Sesgarrigues, Santa Margarida i els Monjos, Vilobí i Mediona.

L’acte ha tingut lloc a l’àrea d'autocaravanes del municipi, ubicada a pocs metres del Castell de Sa Roca, i ha anat a càrrec del Diputat Delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luís Ruiz, el president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, Ramon Riera, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, i l’alcalde de Sant Martí Sarroca, Josep Maria Padullés. També hi ha assistit el president de la Mancomunitat Penedès-Garraf i alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, i altres alcaldes de les dotze àrees implicades, així com tècnics municipals i representants de la Unió de Caravanistes de Catalunya.

El president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, Ramon Riera, ha obert l’acte dient que la xarxa d’autocaravanes és “una eina al servei del turisme que permetrà donar a conèixer el nostre territori i el que fem. Una eina que cal fer rendible i donar a conèixer, a més d’una bona oportunitat perquè genera activitat econòmica i ocupació”. Riera ha assegurat que, tot i que actualment hi participen dotze municipis, “és un projecte viu i que pot créixer”. També ha agraït el suport de la Diputació de Barcelona al projecte, xifrat en 190.000 euros, i la col·laboració dels ajuntaments que hi participen.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, hi ha afegit que “avui estem en un punt en què l’estratègia del Consell Comarcal es veu de forma clara: promoure les sinèrgies entre els municipis. En aquest àmbit s’ha aconseguit, perquè hem estat capaços de posar d’acord molts alcaldes, tant de l’anterior legislatura com de l’actual”. També ha afirmat que “l’important en una comarca com la nostra és que anem de la mà perquè molts municipis són petits i, per això, tots junts, som més forts”.

El Diputat Delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Juan Luís Ruiz, ha recordat que l’ens dóna suport als projectes individuals i col·lectius dels consistoris i ha indicat que un dels seus objectius dels propers quatre anys és “treballar per un turisme sostenible i responsable des d’un punt de vista econòmic i social”.

Finalment, l’alcalde de Sant Martí Sarroca, Josep Maria Padullés, ha confesat que el projecte, que va aprovar l’anterior equip de govern, els havia sorprès pel seu èxit i que la ubicació de l’àrea d’autocaravanes “és un encert per la seva ubicació, propera al centre del poble i al conjunt monumental, i en una zona que és la porta d’entrada a la natura de l’Alt Foix”. Ha acabat la seva intervenció assegurant que aquesta és “una iniciativa que ha de servir per la promoció turística i econòmica del municipi”.