L'Alt Penedès es troba en fase d'alerta del Ventcat

L'episodi s'intensificarà a partir d’avui dilluns al migdia, amb ratxes superiors als 72km/h a totes les comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona i comarques de l’entorn

Protecció Civil comunica que, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, es manté la fase d'ALERTA del Ventcat, el Pla Especial d'Emergències per risc de vent Catalunya.

Avui dilluns 20 de gener l'episodi s'intensificarà a partir del migdia, amb ratxes superiors als 72km/h a totes les comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona i comarques del voltant. A les zones interiors les ratxes es superaran, sobretot a les zones més altes. Dimarts, 21 de gener, l'episodi baixarà lleugerament d'intensitat però afectarà a tot Catalunya.

Es recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. Seguint les recomanacions de protecció civil, l'Ajuntament de Vilafranca anul·la els usos programats en les instal·lacions esportives a l'aire lliure en tota la jornada d'avui dilluns 20 de gener. En funció de l'evolució del comunicats d'alerta de la tempesta Glòria, es valorarà les accions i recomanacions que afectaran a les instal·lacions esportives municipals en els propers dies.

A casa
• Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.
• Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

A l'exterior
• Vigileu amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
• No pugeu a llocs alts i exposats al vent.
• Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses, i eviteu totes les activitats amb foc.
• Aneu amb compte en practicar esports a l'aire lliure.

Al cotxe
• Consulteu les prediccions del temps i l'estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.

En situació de risc imminent, informeu-vos
Informeu-vos a través dels mitjans de comunicació i xarxes socials municipals.
Recordeu, si necessiteu ajut durant l'emergència, truqueu al 112.
En cas de necessitat, podeu contactar amb la Policia Local al 93 892 38 38.

Per obtenir més informació:
- Predicció municipal: http://www.meteo.cat/prediccio/municipal  
- Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm  
- Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat  
- Consells d'autoprotecció per a la població: http://interior.gencat.cat/ventades