Vilafranca modificarà l'ordenança de terrasses perquè puguin ampliar-se a tota la ciutat

El govern de Vilafranca portarà al proper ple municipal, que se celebrarà dimarts vinent, la modificació de l'ordenança del paisatge urbà de la ciutat, que va ser aprovada el 6 de maig de 2015, i que va quedar sobre la taula en el ple del febrer passat.

Segons ens explicava el regidor d'Urbanisme, Francisco Romero, l'objectiu de la modificació és solucionar les deficiències detectades en la mateixa, entre les quals la limitació a l'ampliació de terrasses, que estava restringida a les rambles de Sant Francesc, Nostra Senyora, de la Girada i de la Generalitat, així com al carrer Torrelles de Foix, en espais amb voreres de més de 6 metres. Un fet que, arran de la crisi sanitària i el tancament obligat de bars i restaurants, xocaria amb les demandes i necessitats actuals, i també amb les manifestades des de fa temps pels propietaris d'establiments situats davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra o de l'avinguda Catalunya, entre altres. Pel que fa als espais amb menys de 6 metres de vorera, els tècnics municipals inspeccionaran els establiments i faran informes per comprovar si es compleixen els requisits necessaris per permetre'n la instal·lació.

La modificació de l'ordenança també regula la disposició del mobiliari urbà (pèrgoles, estufes, torretes, papereres, cendrers i elements de jardineria, com s'han d'apilar les cadires, etc.) per tal que segueixin uns criteris d'uniformitat, especialment davant d'edificis catalogats o d'especial interès.