El cap de setmana del 26 i 27 de setembre arriba la tercera edició d'Obrim Vilafranca

Es podrà visitar l’interior de 16 edificis singulars i patrimonials, per a 13 dels quals caldrà reserva prèvia a www.turismevilafranca.com

Aquest mes de setembre tindrà lloc la 3a edició del programa Obrim Vilafranca, la proposta de Turisme de l'Ajuntament de Vilafranca que ofereix obrir als visitants edificis singulars de la ciutat. Són espais que preserven la nostra història i llegat cultural i que sovint passen desapercebuts, perquè no acostumen a estar oberts al públic. Obrim Vilafranca mostra l'interior d'aquests edificis patrimonials, de la mà de guies i de propietaris o persones vinculades a cada espai. L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística, M. Dolors Rius, han presentat la tercera edició d'un projecte que enguany s'ha adaptat al context i garantirà totes les mesures de prevenció Convid-19. L'alcalde indicava que “és important mantenir les activitats que siguin possibles, però sempre garantint que es compleixen totes les mesures de seguretat i higiene del protocol per evitar riscos de contagi, com és en aquest cas”. 

Obrim Vilafranca es desenvoluparà complint amb tots els protocols de prevenció aprovats pel PROCICAT amb un nombre màxim de persones per assegurar que s'ofereix el servei de manera segura:  aforament limitat, ús obligatori de mascaretes i higiene de mans, així com el compliment de les mesures que indiquin les persones guies turístiques. L'accés a les visites és gratuït, però cal fer reserva prèvia de places. 

Calendari
26 de setembre, de 17 a 21h
27 de setembre, de 10 a 14h
Visites lliures ininterrompudes amb aforament limitat.
Reserva prèvia a partir del 18 de setembre a www.turismevilafranca.com  

Visites a 16 edificis i activitats paral·leles
Aquest any el programa, inclou un total de 16 edificis, 3 dels quals (Basílica de Santa Maria, església i claustre de St Francesc i església i convent dels Trinitaris) es podran visitar de forma lliure, amb aforament limitat. Per visitar els edificis restants caldrà reserva prèvia per Internet: Cal Posas, Casa Clascar, Casa Macià, Casa Salvador i Collazo “Consell Regulador D.O. Cava”, Casa Serra i Coromines, Fòrum Berger Balaguer, Palau Baltà, Casa Joan Via i Raventós, Casa de la Vila, Centre Artístic del Penedès “l'Agrícol”, Enològica, Magatzems Jean Mory, i Magatzems Torres i Vendrell (Alfons XIII). En aquesta edició, s'incorpora un nou edifici a les propostes de visita, la casa Clascar. Per a l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, aquesta és una activitat transversal que permet dinamitzar la ciutat i alhora assenyala el valor del patrimoni local. La regidora de Turisme, Dolors Rius, anunciava com a novetat d'aquesta tercera edició el calendari, dissabte a la tarda i diumenge al matí, i la convocatòria d'activitats paral·leles per diumenge, amb la voluntat de “dinamitzar l'activitat comercial”.

El diumenge 27 de setembre hi haurà activitats paral·leles complementàries, d'aforament limitat per ordre estricte d'arribada. Les activitats es podran seguir en tres espais i repeticions horàries entre les 10 i les 14 hores.
Música a la Capella de St Joan
• Sommerklang, a les 10, 11, 12 i 13h.
• Ensemble come again, a les 10.30, 11.30, 12.30 i 13.30h.
Dansa al Claustre dels Trinitaris
• Dans Vals 10, 11, 12 i 13h.
• La Nova Tarantela 10.30, 11.30, 12.30 i 13.30h.
Teatre a la Casa Miró
• Paròdia modernista La flor natural.cat, a les 11, 12 i 13h.
• Farsa medieval Lo mellor cavaller del món, a les 11.30, 12.30 i 13.30h.