S'inaugura el Cavatast 2021 amb una clara aposta per la proximitat d'elaboradors i visitants

S’inaugura la 25a edició de la mostra de caves i gastronomia amb una clara aposta per la proximitat d’elaboradors i visitants

La 25ena edició del Cavatast s'ha inaugurat aquest divendres al vespre amb la perspectiva de tornar a situar Sant Sadurní d'Anoia com a la capital del cava del pais. Tres representants del nou col.lectiu Cava Women han estat les encarregades de conduir l'acte formal d'inauguració de la mostra de caves i gastronomia que s'ha dut a terme al caller de la Fassina de Can Guineu. El regidor de Comerç i Turisme, Ton Amat i l'alcalde, Josep Maria Ribas, han presidit aquesta inauguració que ha aplegat membres de la societat civil i política de la comarca.

El Cavatast d'enguany s'allargarà fins aquest proper diumenge repetint el format de la passada edició que ja va estar molt condicionada pels efectes de la pandèmia. Els tastos tenen un aforament limitat i el contacte entre els elaboradors i els consumidors es fa amb elements de proximitat. Fins una trentena de cellers i empreses prenen part en aquesta edició que es desenvolupa en quatre escenaris, els cellers Freixenet, Vilarnau, Canals i Munné i Juvé i Camps. Totes les places disponibles per a participar en els tastos s'han venut durant les darreres setmanes.

Eva Plazas, en nom de Cava Women, ha recordat que aquest col.lectiu ha nascut per posar en valor i reivindicar el paper de les dones en el món del cava. Està format per dones que ocupen tota mena de càrrecs i responsabilitats en la cadena de producció, des de directives a enòlogues, passant per sommeliers o resposables d'àrees de comunicació. Plazas ha recordat que “volem donar més visibilitat al cava amb la feina del nou col.lectiu”.

Per la seva banda, el regidor de Comerç i Turisme, Ton Amat, ha recordat que el “Cavatast torna puntual a la seva cita malgrat les restriccions que genera la pandèmia, Hem tornat a apostar per un format de proximitat que ja ens va donar bons resultats l'any passat i que en aquesta edició tornarà a repetir els bons nivells d'acceptació del 2020”. Amat s'ha mostrat satisfet per la col.laboració de tot el sector del cava per tirar endavant la mostra que converteix Sant Sadurni d'Anoia en un punt neuràlgic d'atracció turística durant tot el cap de setmana.

L'alcalde, Josep Maria Ribas, ha valorat l'esforç que ha significat poder organitzar el Cavatast en aquests dos anys de pandèmia i ha recordat que, de cara al futur, s'hauran de combinar els aspectes més positius dels dos formats, el tradicional que hi havia fins abans de l'esclat de la pandèmia i l'actual. Ribas ha recordat que el Cavatast d'enguany s'inicia l'1 d'octubre “el dia que rememorem una jornada l'esforç col.lectiu d'un país que va permetre tirar endavant un projecte de gran dificultat. El Cavatast també és el resultat del treball conjunt de molts gent de d iferents sectors”.  Així mateix ha assenyalat que “la mostra és molt més que cava i gastronomia, és un aparador del nostre poble, de la nostra comarca i dels nostres orígens”.