Avui s'inicia la Setmana del Vi Català que mostrarà més de 130 activitats arreu de Catalunya

Avui s’inicia la Setmana del Vi Català, que aglutinarà més de 130 activitats amb el vi com a protagonista arreu de Catalunya. S’oferirà una mostra de la diversitat i la riquesa de la cultura de la vinya i el vi amb iniciatives que vinculen el vi i la vinya amb el turisme, la gastronomia o la música, entre d’altres i proposades per diferents agents vinculats amb el sector del vi com cellers, botigues de vins, restaurants, denominacions d’origen, associacions, etc. 

La periodista Ruth Troyano serà l’encarregada de moderar les taules rodones professionals de l’Aula de la Setmana del Vi Català, i la sommelier Meritxell Falgueres, que organitza una de les activitats de la Setmana de Vi Català: Poesia, vins i dones juntament amb l’actriu Estel Solè.

Aquesta edició tindrà una especial dedicació al públic professional. Segons la directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, “aliats amb el Gastronomic Forum i amb Prodeca, i després de mesos sense contacte físic entre cellers i compradors, comptarem finalment amb una fira presencial: el Showroom del Vi Català’ perquè els cellers mostrin les seves novetats a restauradors i distribuïdors de vins”.

El programa de la Setmana del Vi Català està estructurat en cinc grans eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi i activitats divulgatives. Totes elles es poden consultar per dia i per localització a la pàgina web creada per l’ocasió: www.setmanadelvicatala.cat , des d’on es pot contactar amb l’organitzador i reservar l’assistència.

Entre les activitats populars es poden trobar des de rutes de tapes i vins pel barri de Sant Antoni de Barcelona amb el Tapantoni, a rutes de marxa nòrdica entre vinyes, o un passeig pels túnels subterranis d’una cava de Sant Sadurní d’Anoia. Evidentment, també hi ha una àmplia oferta de tastos de vins, des de microvinificacions per a amants del vi, a tastos a La Pedrera de Barcelona o tastos on-line per gaudir-ne des de casa. Una proposta també destacable serà el tast ‘Poesia, Dones i Vins’, on la sommelier Meritxell Falgueras i l’actriu Estel Solè recitaran poemes tot conduint un tast de vins elaborats per dones. 

També hi haurà barres amb vi amb DO per acompanyar les tapes i propostes gastronòmiques de temporada al Mercat de Mercats de Barcelona o restaurants que ofereixen sopars gastronòmics maridats amb diferents vins seleccionats per l’ocasió. A destacar l’àmplia oferta de cupons de descomptes per comprar vi on-line i concursos a Instagram per guanyar lots de vins. També s’ofereixen concerts musicals maridats amb vi i entre vinyes com el Festival Terrer, entre d’altres.

La Setmana del Vi Català per a públic professional al Gastronomic Forum Barcelona

Amb la voluntat de sumar sinergies i vincular encara més el món del vi i la gastronomia, la Setmana del Vi Català serà present al Gastronomic Forum Barcelona, l’esdeveniment pels professionals de la gastronomia que se celebrarà a Barcelona del 18 al 20 d’octubre.

Durant el Gastronomic Forum Barcelona hi haurà el Showroom del Vi Català una acció on els cellers catalans mostraran el seu producte als professionals del sector, principalment del canal de la restauració, botigues especialitzades i distribució de Catalunya. Aquest esdeveniment està organitzat per Prodeca amb el suport de l’INCAVI. En total hi participen 60 cellers catalans amb mostradors individuals on podran realitzar trobades amb compradors del sector Horeca, botigues especialitzades i responsables de gran distribució així com cuiners, sommeliers i professionals de la gastronomia. La finalitat és facilitar el contacte comercial entre cellers i compradors i ampliar la seva xarxa de contactes després d’un any i mig especialment complicat per la situació de la pandèmia. Estarà situat a l’estand B303-57 de la fira.

I, també, en el mateix lloc, hi haurà L’Aula de la Setmana del Vi Català, un espai de reflexió, conversa i debat al voltant de les tendències i els temes clau i d’actualitat de la cultura de la vinya i el vi al nostre país. L’espai estarà moderat per la periodista Ruth Troyano i comptarà amb les següents taules rodones i presentacions.

Tota la programació es pot consultar al web www.setmanadelvicatala.cat