SUBIRATS TASTA'L 2021: MOSTRA DE VINS, CAVES, GASTRONOMIA I PRODUCTES DE LA TERRA

El Subirats Tasta’l és una fira per tastar la qualitat dels vins i caves dels nostres cellers, per promocionar la gastronomia i posar en valor els productes del territori i el nostre patrimoni.

Subirats Tasta’l és una fira consolidada on trobareu espais per als amants del vi i el cava, propostes gastronòmiques,  degustacions elaborades amb productes de proximitat i diferents activitats que fan de la mostra un esdeveniment festiu per a tota la família.

HORARI I EMPLAÇAMENT
 

Diumenge 28 de novembre de 10 a 15h.  Novetat ampliació horari
Carrer Ponent i plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal.

 

INAUGURACIÓ

 

A les 10.30h , a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Subirats a càrrec de l’Il·lm. Sr. Miguel Delgado Almansa, Alcalde de Castellet i la Gornal (municipi convidat d’aquesta edició) . A continuació cercavila a càrrec de les colles de dracs de Subirats i les colles de dracs de Castellet.

 

PREUS

 

8 tiquets degustació: 6,00€
Copa: 3,00€

*Els tiquets són bescanviables per vi, cava o degustació gastronòmica. Cada expositor decidirà el nombre de tiquets a bescanviar en funció del producte.

*Només se serviran degustacions amb la copa del Subirats Tasta’l.

 

VENDA DE TIQUETS ONLINE – FINS EL 25 DE NOVEMBRE

 

Novetat – Compra els teus tiquets degustació anticipadament i estalvia cues

*Els tiquets degustació es poden adquirir online a través de la pagina web shop.penedesturisme.cat

 
 

QUE PUC TROBAR A LA MOSTRA?

 

En tot l’horari de 10 a 15 hores

Degustació de vins i caves de Subirats a càrrec dels cellers participants.

Degustació gastronòmica a càrrec dels restauradors i elaboradors de Subirats, dels restauradors, vins i caves del municipi convidat d’enguany, Castellet i la Gornal i amb la participació especial del Consell Regulador IGP Gall del Penedès amb degustacions elaborades per restaurants del municipi com acció promocional del producte.
Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla (Programa de Formació i Inserció en l’especialitat d’Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès).

Mercat i exposició de productes de la terra, artesania i art de Subirats a càrrec dels productors, artesans, artistes i entitats participants.

Novetat Emporta’t Subirats a casa! Venda de la cistella de Subirats amb productes de proximitat del municipi. A càrrec de Caram Caram. Oferim una selecció de productes dels nostres elaboradors i artesans alimentaris. Al punt d’informació de la mostra.

Activitats i tallers infantils Jocs gegants amb monitoratge guiat, Tirolina a càrrec de l’escola de Natura Cuabarrada del Parc Natural del Foix, el taller infantil pintura i vi a càrrec de tinta i vi de Marta Araño i la visita guiada a la vinya de l’escola a càrrec dels infants de l’escola Sant Jordi de Sant Pau ( A les 10 i les 11h, apuntar-se directament al seu estand)

 

QUINES ACTIVITATS COMPLEMENTARIES PUC FER?

 

* 10 i 12 hores – Caminada guiada de natura. Passejada per la ruta de la Pedra i la Memòria per descobrir l’entorn. A càrrec de Edulis. Sortida des del punt d’Informació de la Mostra. Durada: Entre 1 hora i 1 h i 30 minuts. Activitat adreçada a famílies. Gratuïtat per a menors de 16 anys acompanyats d’un adult. Preu adult: 4€ Inclou: guia, assegurança i obsequi.

* 10, 11, 12 o 14 hores – Passejada en bicicleta elèctrica. Ruta autoguiada en bicicleta elèctrica per la ruta del Mirador. A càrrec de Bikemotions. Sortida des del punt de lloguer de bicicletes. Durada: 1 hora. Preu: 15 euros. Inclou: bicicleta, casc, assegurança resp. civil empresa i itinerari.

* 10.30h – Tast guiat d’olis Tast d’olis de Subirats de diferents productors. A càrrec de Joan Papaseit, especialista en olis. Col·labora: Duc de Foix, Esteve i Gibert Viticultors, Fèlix Massana Ràfols, Molí Coloma – Finca la Boella i Oli Ferré Amell. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 45 minuts. Preu: 6 euros.

* 11.00h – Tast guiat de vins blancs xarel·los  Tast guiat de quatre vins blancs de varietat xarel·lo dels cellers de Subirats. A càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols. Col·labora: Albet i Noya, Casa Ravella, Enlaire vins i Llopart. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 45 minuts. Preu: 8 euros.

* 12.00h – Tast guiat d’escumosos premis Vinari 2021 Tast de quatre escumosos de Subirats premiats a l’edició dels premis Vinari 2021. A càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols. Col·labora: Cava Bertha, Cava Guilera, Covides i Sumarroca. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 45 minuts. Preu: 10 euros.

*13.30h – Maridatge Cistella de Subirats Tast de quatre tapetes de productes de Subirats km 0 maridades amb 4 escumosos de Subirats. A càrrec de Caram Caram. Col·labora: Les Filos, Vinyet, 7 Pots, Ca l’Estevet, Cal Quim, Cal Pelegrí, Oli Ferré Amell, Batllori, Celler Eudald Massana, Celler Carol Vallès i Oliver Viticultors. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 1h 30 minuts. Preu: 12 euros.

*9 a 15h – Viu l’experiència Pedala i Tasta! Vine en tren a la fira i agafa una bicicleta per circular de manera sostenible per les rutes de Subirats. Recorregut en tren, arribada a l’estació de Lavern-Subirats i benvinguda a Enobicing Penedès per recollir la teva bicicleta de lloguer. En ruta pedala i descobreix els cellers de Subirats amb tast de 2 vins/escumosos i petit aperitiu inclòs. Col·labora: Bikemotions, Enobicing Penedès, Renfe Rodalies i els cellers participants. Durada: 3 a 4 hores. Preu: 35 euros. Inclou: bicicleta elèctrica, casc, assegurança resp. civil, servei de gestió, assistència en ruta, app de les rutes de Subirats, tast i aperitiu en un celler. Descompte del 20% en la compra del producte Pedala i Tasta aplicable durant el dia de validesa del bitllet de tren. (Reserva anticipada mínim 2 persones) A la fira et guardem la bici a la carpa de Bikemotions.

* Formulari de reserva a: www.turismesubirats.cat/viulanatura/cicloturisme Més informació: tel. 656 908 590 o enobicingpenedes@turismesubirats.cat

* Activitats amb reserva prèvia i pagament online al web shop.penedesturisme.cat. Els tastos es realitzaran a la sala de tast de la fira. Aforament limitat a 24 persones màxim per tast.

Aquest programa pot patir modificacions per causes alienes a l’organització. Recomanem consultar la informació actualitzada a www.subirats.cat i/o www.turismesubirats.cat.

 

COM ARRIBAR?

 

Vine caminant a la fira!
Aparca a l’estació de tren o a la zona esportiva de Lavern i vine caminant fins a Sant Pau pel carril de vianants.

  • A peu
  • Bici
  • Cotxe

PREMI – *Totes les persones que escullin aquesta opció tindran un obsequi per bescanviar als estands de venda de tiquets.

 

QUINS EXPOSITORS PARTICIPEN?

 

VINS I CAVES
Albet i Noya / Cava Bertha / Carles de Lavern / Casa Ravella / Cava El Mas Ferrer / Cava Guilera / Caves Ventura Soler / Celler Esteve i Gibert Viticultors / Celler Eudald Massana Noya / Carol Vallès / Covides vinyes-cellers / Caves Fèlix Massana Ràfols -agricultura ecològica- / Finca la Font de Jui / Llopart / MasPujadó / Batllori / Oliver Viticultors / Sabaté i Coca – Castellroig / Bodegues Sumarroca / Enlaire Vins

RESTAURANTS
Restaurant Cal Xim / Café Ateneu de Lavern / El Racó del Pago

ARTESANS ALIMENTARIS
Ca l’Estevet / Cal Pelegrí / Gall del Penedès

PRODUCTES DE LA TERRA
7 Pots / Mel Cal Mallofré / Oli Ferré Amell

ARTESANS
Creative / De la tieta / Lluna del Sud / Montserratones / EIR Nature

ARTISTA
Lluís Masachs Mestres

SERVEIS TURÍSTICS
BIKEMOTIONS – Lloguer i rutes en bicicleta elèctrica i convencional

ENTITATS
Apropa’t a la diversitat / Escola Sant Jordi

MUNICIPI CONVIDAT
Castellet i la Gornal, que disposarà d’un espai propi a la fira per donar a conèixer el seu patrimoni cultural, festiu, turístic i etnogastronomic.

 
 

QUINES DEGUSTACIONS GASTRONÒMIQUES PODRÀS TASTAR A LA FIRA?

 

Café de Lavern

  • Coca de Recapte amb Calçots, botifarra i salsa de romesco.
  • Ravioli de cua de bou
  • Coca de Recapte de verdures
  • Coques sense gluten

Racó del Pago

  • Ració de truita de calçots i carxofes
  • Fideuà negre
  • Callos

Cal Xim

  • Trinxat
  • Cap i pota
  • Pintxo de cansalada confitada i acabada a la brasa

IGP Gall del Penedès

  • Croquetes Gall del Penedès
  • Brou
  • Rostit Gall del Penedès (Cal Pere del Maset)

Ca l’Estevet

  • Degustació de platets d’embotit

Cal Pelegrí

  • Degustació de productes de fleca
 
 

Espai gastronòmic Castellet i la Gornal

Barretet

  • Bunyols negres de bacallà amb base de romesco d’avellanes
  • Arròs melós del Barretet, amb sípia, carxofa, botifarra negra i bacó

101 Bocatas

  • Patates casolanes amb salsa brava “Castellnou”
  • Puntetes de calamar amnb un toc de salsa tàrtara

Coporc

  • Tastet d’embotits de la casa
  • Rosbif de vedella amb ruca i un toc de mostassa