PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA “LA CUINA D'HIVERN” I EL CALENDARI DE PRODUCTES DE LA TERRA

Restaurants, artesans agroalimentaris i criadors de Gall del Penedès amb IGP col·laboren en aquestes iniciatives de promoció del Consell Comarcal de l’Alt Penedès
PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA “LA CUINA D’HIVERN” I EL CALENDARI DE PRODUCTES DE LA TERRA

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal; Cristina de la Cruz, consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i Productes de la Terra; Núria Carbó, restauradora i presidenta del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès; Marta Salamé, representant de l’Associació de Criadors de Gall del Penedès, i M. Àngels Saumell, representant de l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, van presentar en roda de premsa la campanya “La Cuina d’Hivern” i el Calendari 2022 dedicat al Gall del Penedès amb Indicació Geogràfica Protegida.

Aquestes iniciatives de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès reben el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, i tenen com a objectiu promocionar els productes agroalimentaris identitaris i de qualitat de la comarca i donar suport a les empreses que els produeixen i comercialitzen.

En el marc de la campanya “La Cuina d’Hivern” i fins al 27 de febrer de 2022, 18 restaurants de l’Alt Penedès adherits al Gremi d’Hostaleria oferiran dins la seva carta o menú de cap de setmana un plat que tindrà com a elements principals els productes agroalimentaris de proximitat, tradicionals i de qualitat, propis de la temporada d’hivern al Penedès. Els restaurants compraran aquests productes principalment a les empreses artesanes agroalimentàries inscrites en el Cens d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès (un cens que elabora i actualitza periòdicament l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal).

La consellera comarcal Cristina de la Cruz va explicar que “la diversitat de preus que ofereixen els restaurants i el fet que els plats es mantindran en els menús i les cartes durant moltes setmanes, facilitarà que hi hagi més persones que aprofitin l’ocasió per degustar els plats i els productes del Penedès”.

L’oferta de restaurants, plats i preus es pot consultar a la pàgina web del Consell Comarcal (www.ccapenedes.cat), dins l’apartat “DESTAQUEM”. També s’ha editat un tríptic informatiu que es repartirà a les oficines d’informació turística, al Vinseum i als restaurants col·laboradors.

Pel que fa al Calendari 2022 de Productes de la Terra, enguany s’ha dedicat al Gall del Penedès amb IGP i es va començar a repartir a la Fira del Gall de Vilafranca. Com en edicions anteriors, el calendari alterna fotografies, receptes i textos explicatius sobre el producte al qual està dedicat. Se n’han editat 1.500 exemplars que es repartiran entre els clients dels restaurants del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme, les empreses del Cens d’Artesans i els criadors de Gall del Penedès.

Marta Salamé, en representació de l’Associació de Criadors de Gall del Penedès IGP, va explicar que “la Fira del Gall ha anat molt bé, però sabem que el mercat tendeix cap als productes preparats i per això treballem des de fa 2 anys amb la Fundació Mas Albornà per comercialitzar diferents productes elaborats amb Gall del Penedès IGP a través de la marca Mallart Artesans Xarcuters (paté rústic, confit de Gall, brou, croquetes i canelons)”.

En la mateixa línia, la presidenta del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme, Núria Carbó, va explicar que “la majoria de restaurants accepten encàrrecs de plats per emportar, de manera que aquesta és una molt bona opció per als àpats de Nadal i caps de setmana. A més, des del Gremi oferim tallers de cuina del Gall del Penedès i el xató i responem a les preguntes sobre la cuina d’aquests plats que ens arriben per correu electrònic (info@gremihostaleriapenedes.cat).

La representant de l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, M. Àngels Saumell, va agrair al Consell Comarcal i als restaurants la col·laboració que fa possible les iniciatives de promoció conjunta i va comentar que el calendari de Productes de la Terra té molt bona rebuda entre els clients.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, va afirmar que “de mica en mica s’inverteix la tendència a no valorar el que és de casa. Cada cop donem més valor als nostres productes de proximitat, perquè sabem que són productes de molta qualitat i que donen feina a molta gent del territori. (...) La nostra feina és posar el Penedès on li pertoca”.

Vilafranca del Penedès, 21 de desembre de 2021