El Consorci de Promoció Turística del Penedès a FITUR

El Consorci de Promoció Turística del Penedès, va participar en la Fira de Turisme de FITUR en un acte organitzat per la Diputació de Barcelona i Turisme de Barcelona per presentar Les rutes del vi de Barcelona. #rutesdelvibarcelona

Aquesta presentació volia transmetre a mitjans, agències de viatges i convidats, el treball de cooperació de Diputació de Barcelona i Turisme de Barcelona per integrar la promoció i posicionament de l'enoturisme a prop de la ciutat, sumant l'enoturisme a l'eslògan turístic de "BCN és molt més". La Ruta del Vi d'Alella, La Ruta del Vi de Pla de Bages i la Ruta del Vi del Penedès són les tres rutes del vi que participen d'aquesta acció.

Com a gestor de la Ruta del Vi del Penedès treballarem amb Diputació de Barcelona i també amb Turisme de Barcelona per definir una estratègia turística integrada i coordinada per a la promoció de l'enoturisme. Segons Riera, és una oportunitat que hem d'aprofitar, treballar conjuntament amb la voluntat de millorar el posicionament internacional de l'enoturisme a les nostres destinacions.

Segons Marin, presidenta de la Diputació de Barcelona aquesta iniciativa vol aprofitar el potencial de la marca Barcelona i complementar-ho com l'entorn de la província que disposa de paisatges fantàstics, vinyes, serveis i permet gaudir de l'enoturisme tota la cultura que l'envolta. Per altra banda, Torres, president de Turisme de Barcelona ha exposat l'aposta de Barcelona pel territori i ha exposat que elaboraran també un pla integral vinculat amb l'enoturisme que inclou formació i accions específiques amb la restauració i tot l'àmbit enogastronòmic.

Les tres Rutes del Vi d'Alella, Pla de Bages i Penedès les integren un gran nombre d'establiments des de cellers, allotjaments, restaurants, empreses de serveis, enoteques i museus, que junts ofereixen experiències enoturístiques diverses i per a tots els públics.