Els millors vins del Penedès

Aquest divendres 13 de maig a la nit ha tingut lloc l’acte de lliurament del 56è Concurs Tastavins DO Penedès a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

L’acte, que s’ha pogut seguir també en directe per Penedès TV, ha desvetllat quins han estat els vins millor puntuats en el marc de la jornada de tast celebrada aquesta mateixa setmana a la seu de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. En total, hi competien 159 mostres d’una cinquantena de cellers diferents, en set categories diferents: blanc, Blanc Criança, Rosat, Negre, Negre Criança, Escumos Clàssic Penedès i Vins Xarel·lo.

Els guanyadors de cada categoria, han estat els següents:


Vinc Blancs Penedès

Or: Viña Esmeralda, Família Torres
Argent: Maset Singular, Maset
Bronze: Xarel·lo Vermell C&M, Canals Munné
Bronze: Masia La Sala, Vallformosa
Bronze: Xarel·lo Nutt, Mas Bertran

 

Vins Blancs amb Criança

Or: Lluna Plena, Bodegas Pinord
Argent: Macabeu Kyma, Cavas Hill
Bronze: Gran Clot dels Oms, Finca ca n’Estella
Bronze: Manuela de Naveran, Naveran
Bronze: Les Cerveres, Oriol Rossell
 

Vins Rosats

Or: Estel d’Argent, Raventós Rosell
Argent: Cromàtic, Alsina & Sardà
Bronze: Rovellats, Rovellats
Bronze: Flor de Pinot, Naveran
Bronze: Clot dels Oms, Finca Ca n’Estella
 

Negres Joves

Or: Eco Negre Freyé, Vallformosa
Argent: Noir Princeps, Canals Munné
Bronze: Syrah Tempranillo Masia Freyé, Vallformosa
Bronze: Petit Verdot Merlot, Jean Leon
Bronze: Duc de Foix Merlot, Covides
 

Negres de Criança

Or: Syrah Kyma, Cavas Hill
Argent: Miquel Pons 77 Veremes, de Caves Miquel Pons
Bronze: Raïms de la Immortalitat, Torre del Veguer
Bronze: Finca Renardes, Celler Parató
Bronze: Reserva Martí, Albet i Noya
 

Vins Escumosos Clàssic Penedès

Or: Efecte, Albet i Noya
Argent: El Corral Cremat, Albet i Noya
Bronze: Font Xica, Can Marlès
Bronze: Rosat Vatua, de Colet
Bronze: Montpicolis, Celler MontPicolis
 

Vins Xarel·lo

Or: Miquel Pons 77 Veremes Caves Miquel Pons
Argent: Sota Vent, Joan Sardà
Bronze: Blanc Xarel·lo del Celler Parató
Bronze: Finca la Boltana, Alsina & Sardà
Bronze: Castell d’Or, Castell d’Or
El tast de les mostres, a l’Enològica

El panell de tastadors ha reunit una vintena de professionals entre sommeliers, enòlegs, periodistes i prescriptors, que van tastar a cegues i puntuar cadascuna de les 159 mostres presentades a concurs. Segons compartia l’organització, el jurat del Concurs Tastavins DO Penedès ha destacat “l’alt nivell dels vins tastats”, un fet que els fa coincidir en la “gran tasca que els cellers del territori estan desenvolupant des de fa anys, especialment en els darrers temps on la situació no ha estat gaire fàcil”.

El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, agraïa al panell “el fet que avui puguem tornar a repetir que el Concurs Tastavins DO Penedès ha assolit un gran èxit de participació també és gràcies a vosaltres i a la vostra professionalitat”. El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, remarcava per la seva banda “la importància que esdeveniments com aquest continuïn celebrant-se amb tanta participació per seguir impulsant l’excel·lència dels vins Penedès arreu”.