Les Fires de Maig de Vilafranca van generar un impacte econòmic de gairebé 5 MEUR

Les Fires de Maig de Vilafranca del Penedès 2022, celebrades del 13 al 15 de maig, suposaven el retorn al format presencial després de dues edicions, en els quals la pandèmia va obligar a fer unes Fires de Maig virtuals (edició 2020) o en format mixt (edició 2021). No obstant, l’organització d’enguany també va haver de patir una doble incertesa: a principis d’any encara es dubtava de la viabilitat de la celebració de les fires, així com el desconeixement de quina seria la rebuda i la resposta per part dels visitants potencials.

Malgrat la incertesa, l’organització valora molt positivament la resposta per part d’expositors i visitants, que van tornar a omplir el recinte firal i a participar de les activitats programades. Més de 33.000 visitants van decidir apropar-se a les fires, una xifra que s’acosta en magnitud als números pre-pandèmia.

Els gairebé 17.000 m2 de fira, van ser ocupats per 116 expositors. Empreses, organitzacions i associacions participants han valorat amb un notable l’organització de l’edició d’enguany. Més de la meitat dels expositors, en tancar aquesta edició, afirmen que l’any que ve hi tornaran.

Les Fires es reafirmen com a una activitat familiar. Més de 2.000 infants van participar dels 104 tallers organitzats per la Societat El Casal a l’espai Jugafira. El públic enquestat les ha valorat molt positivament i més del 90% tornaran l’any que ve.

Aquest any, s’ha tornat a realitzar un Informe d’impacte econòmic de les fires, donant com a resultat un impacte econòmic total de 4.994.128 €. Pel que fa al retorn per euro invertit a nivell local i comarcal, la xifra se situa a 94,5 € per euro invertit, el que suposa un increment del 37% respecte al retorn de l’any 2018, any que es va realitzar l’últim informe.